RECEPTE: Cūkgaļas fileja ar Briseles kāpostiem

© unsplash.com

Izmēģini sātīgo, bet tai pat veselīgo cūkgaļas filejas recepti, kuru iesaka nobaudīt uztura speciāliste Olga Ļubina.

Nepieciešams:

  • 300 g Briseles kāpostu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 400 g cūkgaļas filejas;
  • olīveļļa;
  • rozmarīns, timiāns, sāls - pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Cūkgaļas fileju nomazgā, nosusini. Veselu fileju ieeļļo ar olīveļļu, uzber sāli, piparus, ierīvē ķiploku, virsū liec rozmarīnu un timiānu.
  3. Briseles kāpostiem pievieno ēdamkaroti olīveļļas, garšvielas pēc gaumes un liec cepties cepeškrāsnī kopā ar cūkgaļas fileju aptuveni 30-40 minūtes.

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais