Zinātnieki iesaka divkāršot C vitamīna uzņemšanu, jo iepriekšējie pieņēmumi par nepieciešamo devu ir novecojuši, raksta "Independent".
Pasaules Veselības organizācija iesaka dienā uzņemt 45 mikrogramus C vitamīna, balstoties uz Sorbijas pētniecības institūta pētījumu, kas veikts 1944. gadā. Vašingtonas universitātes zinātnieki ir pārskatījuši šo pētījumu un "American Journal of Clinical Nutrition"publicējuši atjauninātu tā novērtējumu. Pētnieki norāda, ka ieteicamās C vitamīna devas ir ne tikai jāpalieliena, bet pat, iespējams, jādubulto.
Ir vairāki C vitamīna uzņemšanas avoti, taču šoreiz piedāvājam piecas mazliet neparastākas izvēles.
Atkarībā no augļa izmēra un svara, tajā ir vairāk nekā 40 mikrogrami šī vitamīna.
Arī ananass patiesībā ir labs C vitamīna avots, kuru var ne tikai ēst svaigu, bet arī grilēt, pievienot gaļas ēdieniem un pārvērst salsā, ko pievienot treknu zivju ēdieniem.
Brokoļi ir ļoti vērtīgs C vitamīna avots, kuru iespējams pagatavot daudzos veidos. Tāpat tie satur B un K vitamīnus, folātus, mangānu, magniju, kāliju, glikozīdus, antocianīnus, polifenolus.
Šis ir TOP dārzenis C vitamīna ziņā - Briseles kāpostos ir trīs reizes vairāk C vitamīna nekā citronos.
Kimči ir korejiešu virtuves ēdiens — ar dažādām asām piedevām skābēti dārzeņi. Ārpus Korejas ar vārdu „kimči” galvenokārt saprot ar piedevām skābētus Ķīnas kāpostus.
Avots: Independent