Noskaidro: cik bieži mājas apstākļos nepieciešams veikt sejas pīlingu?

© pexels.com

Kas ir pīlings? Tas ir process jeb sejas kopšanas procedūra, kuras laikā no sejas ādas virsmas tiek noņemtas atmirušās ādas šūnas. Dermatologs Džošua Zečhners no Ņujorkas atklāj, cik bieži ieteicams mājas apstākļos veikt pīlingu.

Dermatologs norāda, ka atbrīvošanās no atmirušajām ādas šūnām ir dabisks process. Parasti ik pēc pāris nedēļām atmirušās ādas šūnas tiek aizstātas ar jaunām. Atmirušo ādas šūnu uzkrāšanās var ietekmēt ādas izskatu, tā var izskatīties blāva.

Šo procesu - atbrīvošanos no atmirušajām ādas šūnām - var paātrināt pīlings.

Ir divu veidu pīlingi: fizikāli (vai mehāniski) un ķīmiski. Fiziskie pīlingi, piemēram, aprikožu skrubis, bieži satur smilšainas daļiņas, kas fiziski noņem atmirušās ādas šūnas, kad līdzeklis tiek iemasēts ādā. Savukārt ķīmiskais pīlings satur skābes, kas iedarbojas uz ādas un atbrīvo to no atmirušajām ādas šūnām.

pexels.com

Cik bieži eksperts iesaka mājas apstākļos veikt pīlingu?

Dermatologs norāda, ka pīlings neietilpst ikdienas ādas kopšanas rutīnā.

"Nevienam nav nepieciešams katru dienu veikt pīlingu," saka dermatologs.

Lielākajai daļai cilvēku pietiek veikt pīlingu vienu līdz divas reizes nedēļā.

Tomēr dermatologs uzsver, ka tas, cik bieži nepieciešams veikt pīlingu, ir atkarīgs arī no ādas tipa. Lai gan iknedēļas pīlings var noderēt cilvēkiem ar taukainu ādas tipu, tiem, kam ir sausa vai jutīga āda, ieteicams pīlingu veikt vienu vai divas reizes mēnesī.

Svarīgi atcerēties! Nelietojiet pīlinga līdzekļus, ja jums ir pinnes, atklātas čūlas vai saules apdegumi. "Jūsu āda jau ir "ievainota", pīlings var izraisīt vēl lielāku ādas kairinājumu un pat rētas," atgādina eksperts!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Šokolāde var būt ne tikai garšīga, bet arī veselīga. Izrādās, ka kakao var pazemināt asinsspiedienu, samazināt “slikto” holesterīnu un cukura līmeni asinīs. Tas ir svarīgi, jo visi minētie rādītāji ir sirds un asinsvadu sistēmas slimību riska faktori. Jaunā pētījumu metaanalīze atklāj kakao vai tumšās šokolādes labvēlīgo ietekmi uz veselību. Tika arī novērots, ka kakao lietošana neietekmē ķermeņa masas indeksu (ĶMI), vidukļa apkārtmēru, triglicerīdus, “labo” ABL holesterīnu un HbA1c, kas ir svarīgs diabēta biomarķieris.

Svarīgākais