7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu ēst tukšā dūšā

© pexels.com

Eksperti norāda, ka ne visus pārtikas produktus ieteicams ēst brokastīs jeb tukšā dūšā. Noskaidrojiet no kuriem produktiem un kāpēc jums būtu pašā rīta agrumā jāizvairās.

pexels.com

1. Kārtainās un smilšu mīklas izstrādājumi

Raugu saturoši pārtikas produkti var kairināt tukšo kuņģi un izraisīt vēdera uzpūšanos jau no paša agra rīta.

pexels.com

2. Saldumi

Ja pirmais ēdiens ko no rīta apēdīsiet būs saldumi jeb produkti ar ļoti augstu cukura daudzumu, tie var paaugstināt insulīna līmeni asinīs, kas savukārt būtiski palielinās slodzi tikko "pamodušajam" aizkuņģa dziedzerim.

pexels.com

3. Jogurts un citi fermentētie piena produkti

Daudziem cilvēkiem iemīļots brokastu produkts ir jogurts. Izrādās, ka, ēdot to tukšā dūšā, mūsu organisms neuzņem no tā labās pienskābās baktērijas, jo tās iznīcina kuņģa skābe. Šāda produkta ēšana brokastīs nedod nekādu labumu jūsu ķermenim.

pexels.com

4. Bumbieri

Bumbieros sastopamās šķiedrvielas var bojāt mūsu kuņģī esošās smalkās gļotādas, ja tas tiek ēst kā pirmais ēdiens no rīta. Eksperti iesaka labāk neēst tukšā dūšā bumbierus, lai neveicinātu kuņģa problēmu rašanos.

pexels.com

5. Tomāti

Tomātos esošā tanīnskābe var palielināt kuņģa skābes stiprumu. Tādējādi, ēdot tukšā dušā daudz tomātu, laika gaitā varat iedzīvoties pat kuņģa čūlā.

pexels.com

6. Banāni

Ja ēdat banānus, kad vēders ir tukšs, tas var izraisīt strauju magnija līmeņa palielināšanos asinīs, kas secīgi var kaitēt sirdij.

pexels.com

7. Pikanti ēdieni

Pikanti ēdieni var izraisīt kuņģa gļotādas bojājumus un kairinājumu, kā arī palielināt skābes veidošanos kuņģī, kā rezultātā tas var veicināt dažādus gremošanas sistēmas traucējumus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais