4 pārtikas produkti tvirtai un veselīgai ādai

© pexels.com

Uzziniet, kurus četrus produktus ēdot, iespējams, uzlabot ādas veselību!

unsplash.com

1. Arbūzs

Arbūzs satur lielu daudzumu likopēna. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem un palīdz samazināt vecuma plankumus, smalkās līnijas un grumbiņas uz sejas. Tāpat arbūzs ir labs A un C vitamīna avots. A un C vitamīns palīdz organismam ražot kolagēnu, kas ir atbildīgs par ādas tvirtumu un mirdzumu.

unsplash.com

2. Paprika

Paprikā ir atrodama tāda minerālviela kā sērs. Arī sērs, līdzīgi kā A un C vitamīns, aktivizēt kolagēna veidošanos organismā. Tāpat paprikā ir daudz C vitamīna un cinka. Tās ir būtiskas minerālvielas veselīgai ādai.

pexels.com

3. Tomāti

Tomāti satur likopēnu, antioksidantu, kas pasargā ādas šūnas no bojājumiem. Tas arī palīdz novērst pirmās novecošanās pazīmes un palielina mitruma līmeni šūnās.

pexels.com

4. Olas

Olas ir viens no labākajiem pārtikas produktiem, kuru ēst, ja vēlaties tvirtu un stingru ādu. Olas satur daudz olbaltumvielu un luteīnu, kas palīdz mitrināt ādu un padara to elastīgu. Tai pat laikā pagatavojot sejas masku no olu baltumiem ir, iespējams, sašaurināt poras un samazināt smalko grumbiņu parādīšanās risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais