Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardEurobasket 2009

Nekas tamlīdzīgs Latvijas basketbola vēsturē vēl nav bijis. Pēc Eiropas čempionāta no vīriešu izlases tiek nevis vienkārši atskaitīti, bet ar troksni izmesti un uz dažādu termiņu no spēlēšanas izlasē atstādināti pieci basketbolisti: Kristaps Valters, Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš, Armands Šķēle un Kaspars Kambala.
26.sep 2009 Anatolijs Kreipāns
"Viss sākās ar turnīru Grieķijā," Latvijas basketbolists Kristaps Valters atklātā sarunā portālam Sportacentrs.com stāsta par Latvijas izlases gaitām, gatavojoties Eiropas čempionātam. Kristaps asi vēršas gan pret LBS un darba organizāciju izlasē, gan atklāj, kādu iemeslu dēļ radies konflikts ar Igoru Miglinieku, gan stāsta par izlases aizkulisēm.
25.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Latvijas Basketbola savienības valde ceturtdien pieņēma lēmumu diskvalificēt piecus nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājus. Kristaps Valters diskvalificēts uz trijiem gadiem, Armands Šķēle uz diviem gadiem, bet Kasparam Bērziņam, Andrim Biedriņam un Kasparam Kambalam sods piespriests uz vienu gadu nosacīti.
24.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien Katovicē izcīnīja pirmas zelta godalgas Eiropas čempionātu vēsturē, finālspēlē ar rezultātu 85:63 sagraujot jaunos Serbijas basketbolistus.
21.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Eiropas čempionātā basketbolā pusfinālā iekļuvuši Slovēnija spēlētāji, kas dramatiskā cīņā ar 67:62 pieveica Horvātiju.
19.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Eiropas čempionātā basketbolā šodien turpināsies milžu cīņas jeb ceturtdaļfināli - 19:15 cīnīsies Turcija un Grieķija, savukārt 22:00 Slovēnija un Horvātija, ko tiešraidē demonstrēs arī TV3.
18.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Krievijas basketbola izlases Eiropas čempiones titula aizstāvēšana beigusies ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Serbijas komandai - 79:68. Pamatus uzvarai serbi ielika otrajā ceturtdaļā, kurā bija pārāki ar 20:4.
17.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Vakar Eiropas vīriešu basketbola čempionāta F apakšgrupas spēlē starp Turcijas un Slovēnijas izlasēm noskaidrojās šīs grupas uzvarētājs. Pirmo vietu grupā, ar rezultātu 69:67 uzvarot turkus, sev nodrošināja Slovēnijas izlase.
17.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
No vienas puses – pietrūka tikai dažu sekunžu, tikai viena precīza metiena vai apdomīgas rīcības.
16.sep 2009 Ingmārs Jurisons
Latvijas Basketbola savienība (LBS) visdrīzāk nepārsūdzēs Latvijas valstsvienības centra spēlētājam Kasparam Kambalam piespriežamo sodu 6000 eiro un 4 spēļu diskvalifikācijas apmērā par sitienu ar elkoni Vācijas basketbolistam Štefanam Hamanam.
15.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Pēc ceturtās Lietuvas izlases neveiksmes piecās Eiropas čempionāta spēlēs par atkāpšanos no amata paziņojis izlases galvenais treneris Ramūns Butauts. Treneris paudis, ka no amata oficiāli atkāpsies pēc izlases pēdējās spēles pret Serbijas valstsvienību.
15.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā šogad neiekļūs Lietuvas komanda, kurai visas cerības zudušas pēc zaudējuma Lodzā pret spāņiem ar 70:84. Spāņiem lielāko artavu uzvaras kaldināšanā devā Pau Gasols, kurš guva 19 punktus.
14.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) sodījusi Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāju Kasparu Kambalu ar diskvalifikāciju uz četrām izlases spēlēm, kā arī piespriedusi viņam 6000 eiro naudas sodu.
14.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Šodien Eiropas čempionāta basketbolā E grupas spēlē Krievijas izlase ar rezultātu 68:65 pārspēja Grieķiju. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kellijs Makartijs.
13.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Šodien Eiropas čempionātā basketbolā Maķedonijas izlase E grupas spēlē pārspēja Vāciju ar rezultātu 86:75, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru un komanda joprojām saglabā izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.
13.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība izcīnījusi trīspadsmito vietu 36. Eiropas čempionāta finālturnīrā, kopvērtējumā apsteidzot Lielbritāniju, Izraēlu un Bulgāriju.
10.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Vakar noskaidrojās, ka Latvijas basketbola izlase neiekļuva Eiropas basketbola čempionāta nākamajā sacensību kārtā. Pēc aizvadītām trīs apakšgrupas spēlēm ieskatīsimies statistikā, lai uzzinātu, kā mūsu izlasei ir gājis.
10.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Pēc uzvaras Eiropas čempionāta spēlē pret Vāciju (68:62), kas diemžēl nenodrošināja vietu nākamajā kārtā, spēli novērtēja Latvijas izlases spēlētāji Andris Biedriņš, Kristaps Valters un Kaspars Kambala. Video sadarbībā ar TV3.
10.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com
Šovakar Eiropas basketbola čempionāta B apakšgrupas pēdējā spēlē Latvijas vīriešu basketbola izlase spraigā cīņā ar 68:62 pieveica Vāciju, taču ar to nepietika, lai tiktu nākamajā sacensību kārtā. Latvija čempionātu turpinātu, ja būtu uzvarējusi ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.
9.sep 2009 esports.lv
Krievijas izlases basketbolisti tomēr neatviegloja uzdevumu Latvijas izlasei, grupu turnīra pēdējā spēlē ar 64:69 tomēr piekāpjoties Francijai. Tas nozīmē, ka Latvijai pret Vāciju šovakar der panākums ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.
9.sep 2009 Portāls Sportacentrs.com