Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Latvieši kūtri atbalstīs mūsējos basketbola čempionātā Šauļos

© f64

Latvijas valstsvienība devusies uz Šauļiem, kur Eiropas čempionātā basketbolā aizvadīs vismaz piecas spēles. Kaut arī mūsu pretinieku rindās ir vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kaluma spēlētāji, Latvijas fani, pēc biļešu servisa tiketia.lt sniegtās informācijas, uz Šauļiem šogad neraujas.

Savukārt Latvijas Basketbola padomes (LBP) priekšsēdētājs Ojārs Kehris ir nobažījies, ka biļetes izpirkuši Lietuvas spekulanti, kuri vēlēsies pārdot tās par dārgāku cenu.

No Rīgas līdz Šauļiem, kur notiks visas Latvijas valstsvienības pirmās kārtas spēles, ir nieka 128 kilometri. Spēle ar Francijas valstsvienību notiks rīt, un franči jau publiski paspējuši pasūdzēties, ka visa arēna būs pret viņiem. Iespējams, ka viņu bailes ir pāragras, jo biļešu kompānija tiketia.lt, kas tirgo čempionāta ieejas kartes, Neatkarīgajai norāda, ka Latvijas līdzjutēju atsaucība ir neizskaidrojami zema.

Piemēram, pirmajā kārtā visizpārdotākās spēles esot Turcija – Spānija, Francija – Itālija. Vieni no aktīvākajiem biļešu pircējiem, neskaitot pašus lietuviešus, esot turki, vācieši un spāņi, mazāk aktīvi – izraēļi.

Precīzu nopirkto biļešu skaitu no Latvijas tiketia.lt neatklāj, taču norāda, ka pirmajā kārtā uz katru no Latvijas izlases spēlēm pieejamas vismaz 100 biļetes. Nākamās kārtas, nerunājot par pusfinālu un finālu ir gandrīz izpārdotas.

LBP priekšsēdētājs O. Kehris gan dzirdējis pretēju stāstu, proti – latviešu līdzjutēji nevarot iegādāties biļetes, jo tādu vienkārši nav. «Man ir aizdomas, ka tās nopirkuši lietuviešu spekulanti, kuri gribēs nopelnīt,» saka O. Kehris.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps gan mierina, ka pārdošanā tuvākajās dienās uz katru no Latvijas spēlēm nonāks vēl apmēram 100 līdz 200 biļetes, kuras nav izdevies pārdot tūrisma firmām. «Tās cerēja pārdot paketi ar biļetēm un viesnīcu, bet nav reāli, ja viesnīca ir simt kilometrus no arēnas,» saka E. Šneps.

Basketbola eksperts Valdis Valters uzskata, ka fanu kūtrās attieksmes iemesls varētu būt basketbola zemā popularitāte un fakts, ka izlase, visticamāk, lielas uzvaras negūs. «Lielākā daļa līdzjutēju, kas brauc uz Šauļiem, zina, ka komanda zaudēs, un nevienam jau negribas tērēt laiku, zinot, ka būs 100 procentu zaudējums. Lielās NBA zvaigznes uzmanību piesaistīt nespēj – arī pie mums Arēnā Rīga ir dažādas zvaigznes, bet arēna kā tukša, tā tukša,» saka sporta eksperts.

Precīzu mērķu un uzstādījumu čempionāta garākajai un jaunākajai izlasei LBS nav uzlikusi, treneris Ainars Bagatskis gan norāda, ka būtu labi nezaudēt kādai no komandām ar 40 punktu starpību. Viņš ir pārliecināts, ka mūsējiem pietiks spēka, lai godam aizvadītu visas spēles, tomēr aicina arī līdzjutējus nepalikt malā.

«Pašam vienmēr paticis spēlēt savu skatītāju priekšā, kad tribīnes pilnas. Citiem bieži vien tās labākās spēles ir izbraukumā, kur nav savi skatītāji, tāpēc grūti spriest, kas mainīsies, ja mūsējo fanu nebūs daudz. Jebkurā gadījumā atbalsts noteikti ir nepieciešams!» saka A. Bagatskis.