Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Eiropas čempionāta basketbolā laikā Šauļu krodzinieki cenas sola divkāršot

Šauļu krodzinieki jau nākamnedēļ, kad sāksies Eiropas čempionāts basketbolā Eurobasket 2011, plāno krietni paaugstināt cenas, tādējādi nodrošinot ievērojamu peļņu, Neatkarīgā uzzināja no neoficiālām sarunām ar pilsētas krogu apkalpojošo personālu.

Jau 31. augustā uz Šauļiem dosies latviešu basketbola līdzjutēji, lai klātienē atbalstītu mūsu izlasi Eurobasket 2011. Taču, ja līdz šim normālam latvietim pat visdārgākais Šauļu krogs šķita pievilcīgs ar savām cenām, čempionāta laikā nāksies vilties. Jo, kā izrādās, plānotais cenu paaugstinājums nebūs vis 20–30 procenti, kā tas mēdz būt citviet Eiropā uz lieliem sporta pasākumiem, bet gan visi 100 procenti.

Vēl šajā nedēļā krodziņi Šauļu centrā bija pustukši. Cenas – četri cilvēki dūšīgi paēst varēja par 80 litiem jeb apmēram 17 latiem. «Ja tagad vidēji vienam cilvēkam uz pusdienām jārēķina 20–25 liti, tad čempionāta laikā pusdienas izmaksās apmēram 50 litus,» Neatkarīgajai pastāstīja pilsētas centra krogā Kapitonas Morganas. Arī citos krodziņos un ēstuvītēs, kur ielūkojās Neatkarīgā, darbinieki nenoliedza, ka jau nākamnedēļ cenas būs krietni augstākas, jo pilsētā plānots pamatīgs basketbola cienītāju iebrukums.

Savukārt veikalos darbinieki vēl par cenu politiku nezināja teikt – cenu politiku izlemšot augstāka vadība un darbinieki par to uzzināšot vēlāk. Bet tikmēr visa pilsēta jau ir lielā basketbola gaidās. Pilsētas ielas rotā tikai mazas, grūti pamanāmas norādes par Eurobasket klatbūtni, bet krodziņus un veikalus jau rotā atbilstoši basketbola tēmai. Lielākoties gan viss greznots Lietuvas izlases krāsās. Tiek parādīta lietuviešu ticība valsts nacionālajai izlasei, norādot, ka šajā čempionātā lietuvieši būs čempioni. Citu valstu līdzjutējiem patīkams izņēmums ir tirdzniecības centrs Akropolis, kur jau tagad izkārti visu čempionātu dalībvalstu karogi, izvietota neitrāla basketbola čempionāta tematika. «Mēs gaidām čempionātu. Pie mums gan nespēlēs Lietuvas izlase. Pat nezinu, kas spēlēs Šauļos, bet tas nav svarīgi,» Neatkarīgajai izteicās tirdzniecības centra darbiniece Audra.