Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Basketbola čempionāta pusfinālā tiek serbi

Krievijas basketbola izlases Eiropas čempiones titula aizstāvēšana beigusies ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Serbijas komandai - 79:68. Pamatus uzvarai serbi ielika otrajā ceturtdaļā, kurā bija pārāki ar 20:4.

Spēle sākās ar rezultatīvu basketbolu, abas komandas punktus guva līdzīgi. Pirmajā ceturtdaļā vadībā uz maiņām pabija abas komandas, bet to ar trīs punktu pārsvaru pabeidza krievi – 24:21.

Otrā ceturtdaļa kā ļauns murgs bija čempioniem. Pirmajās trīs minūtēs serbiem seši punkti pēc kārtas, un minūtes pārtraukumu paņēma Deivids Blats. Krievu spēle neuzlabojās arī pēc tam. Zīmīga epizode bija ceturtdaļas vidū, kad serbi divreiz pie krievu groza izcīnīja atlēkušās bumbas pēc neprecīziem metieniem, un ar trešo reizi uzbrukumu rezultatīvi ar danku pabeidza Milenko Tepičs, 10:0 izrāviens Serbijai un rezultātā septiņu punktu pārsvars – 31:24.

Serbi guva vēl septiņus punktus pēc kārtas, kad beidzot pie pirmā punkta otrajā ceturtdaļā tika Krievija, kam vienu no diviem soda metieniem realizēja Kellijs Makārtijs. Tobrīd bija nospēlētas septiņas ar pusi minūtes otrajā ceturtdaļā. Puslaikā ar 13 punktu pārsvaru devās serbi – 41:28. Krievija otrajā ceturtdaļā guva tikai četrus punktus.

Trešā ceturtdaļa sākās līdzīgi otrajai – serbi sāka ar 7:0 izrāvienu, bet krieviem pirmos punktus, kad bija nospēlētas trīs minūtes, guva Aleksejs Zozuļins, tobrīd panākot 30:48. Krievu demonstrētā spēle neliecināja par to, ka čempioniem izdosies atspēlēties. Ceturtdaļas beigas serbi nospēlēja pavirši ar muļķīgām kļūdām uzbrukumā, krieviem beidzot izdevās kaut ko iemest un pirms spēles pēdējām desmit minūtēm Serbijai ''tikai'' 11 punktu pārsvars – 54:43.

Spēles pēdējā ceturtdaļā krieviem izdevās cerīgs sākums, taču serbi labi uzbruka no trīs punktu līnijas, tādējādi saglabājot drošu atstatumu no krieviem. Četras minūtes pirms mača beigām krievi tika līdz mīnus 10 – 56:66, taču neko vairāk Blata vadītā komanda nespēja paveikt. Serbija uzvarēja ar 79:68, bet Krievijai titula aizstāvēšana beigusies nesekmīgi – tagad krieviem būs jāspēj sevi motivēt cīņām par 5.-8.vietu. Serbija pusfinālā spēlēs ar Slovēnijas un Horvātijas mača uzvarētāju.