Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Slovēņi uzvar turkus, ceturtdaļfinālu pāri zināmi

Vakar Eiropas vīriešu basketbola čempionāta F apakšgrupas spēlē starp Turcijas un Slovēnijas izlasēm noskaidrojās šīs grupas uzvarētājs. Pirmo vietu grupā, ar rezultātu 69:67 uzvarot turkus, sev nodrošināja Slovēnijas izlase.

Jau no spēles sākuma Slovēnijas izlase uzņēmās iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 5:0. Lai gan turki spēja rezultātu līdzsvarot, ceturtdaļas beigās, galvenokārt pateicoties uzbrucēja Boštjana Nahbara pūlēm, slovēņi spēja veikt izrāvienu, uzvarot pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 24:15.

Otrajā ceturtdaļā slovēņi turpināja veiksmīgi uzbrukt no dažādām pozīcijām, vienubrīd palielinot savu pārsvaru pat līdz 19 punktiem (37:18), taču tad sekoja Turcijas komandas izrāviens. Turki atstāja slovēņus sausā veselas piecas minūtes, paši gūdami 14 (!) punktus pēc kārtas, pietuvodamies vairs tikai piecu punktu attālumā (32:37). Pēdējais vārds pirmajā puslaikā gan piederēja slovēņiem – precīzs bija Erazems Lorbeks, kā rezultātā pēc pirmā puslaika tablo vēstīja 39:32 par labu Slovēnijas izlasei.

Lai kā otrajā puslaikā turki centās, vadību slovēņi tā arī neatdeva. Lai gan pēc Asika metiena Turcija spēja pietuvoties vairs tikai viena punkta attālumā (60:61), Slovēnija, praktiski visu spēli atrazdamās vadībā, savu pārsvaru arī nosargāja. Mača izskaņā turkiem tomēr bija iespēja izraut uzvaru, taču Atsura trīspunktnieks līdz ar spēles finālsvilpi lidoja grozam secen, un slovēņi varēja gavilēt. Turki piedzīvoja tikai pirmo zaudējumu visā turnīrā, kamēr slovēņiem šī uzvara nodrošināja pirmo vietu F apakšgrupā un nosacīti vieglāku pretinieku ceturtdaļfinālā.

Eiropas basketbola čempionāts, F grupa

Turcija - Slovēnija 67:69 ( 15:24, 17;15, 20:18, 15:12)

Turcija: Iliasova 16, Turkoglu 12, Asiks 10, Arslans 10, Onans 7, Erdens 7, Gulers 3, Tunčeri 2.

Slovēnija: Nahbars 16, Udrihs 12, Lakovičs 12, Jagodņiks 11, Brežecs 7, E. Lorbeks 6, Šlokars 3, Golemaks 2.

Ceturtdaļfinālu pāri noskaidroti

Turpinājumā čempionāta dalībnieki no Lodzas un Bidgoščas pārcelsies uz citu Polijas pilsētu Katovici, kur 17. un 18. septembrī tiks aizvadītas visas ceturtdaļfinālu spēles. Jau rīt cīņas par iekļūšanu pusfinālā uzsāks Krievija un Serbija, kā arī Francija un Spānija, savukārt parīt, proti, 18. septembrī, ceturtdaļfinālos tiksies Turcija un Grieķija, kā arī Slovēnija un Horvātija. Lieki piebilst, cik aizraujoši solās būt ceturtdaļfinālu dueļi, ņemot vērā to, ka trīs no četrām spēlēm būs tā saucamie kaimiņvalstu derbiji.