Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latviešu basketbola fani Šauļos kāro lētās biļetes

Biļetes ir par dārgu arī priekš mums, atzīst lietuviešu basketbola līdzjutēji, kuri dodas uz spēlēm Šauļos un atbalsta Latvijas valstsvienību Eurobasket 2011 spēlēs. Taču, par spīti dārdzībai, arēnā Latvijas un Francijas spēles laikā bija sabraukuši vismaz 300 līdz 400 latviešu.

Lielākoties latviešu līdzjutēji Šauļos bija ieradušies uz spēlēm bez biļetēm, cerībā, ka tās varētu iegādāties arī lētāk, nekā tās pieejamas oficiālā tirdzniecībā. Lētākās biļetes, kas vēl joprojām nopērkamas Šauļu arēnas kasēs uz spēlēm, maksā 179 litus (apmēram 40 latu), un uz šodienas spēli palikušas vietas vairs tikai vienā lētajā sektorā – pārējie ir izpirkti. Tas ir tikai loģiski, jo bez latviešiem Šauļos uz basketbolu sabraukusi arī virkne līdzjutēju no Francijas, Itālijas un Vācijas – serbus un izraēliešus gan vēl nemana. Biļetes nopērkamas visai dienai – tātad visām spēlēm. Savā ziņā absurda situācija, jo, piemēram, Itālijas līdzjutējus pilnīgi neinteresēja spēle Latvja – Francija. To izmantoja taupīgākie latviešu līdzjutēji, kuri par puscenu mēģināja atpirkt no itāļiem biļetes. Dažiem tas arī izdevās, un 179 litus vērta biļete pārceļoja latviešu līdzjutēja kabatā par 70 litiem. Tādējādi ietaupījums vairāk nekā 100 litu jeb arēnas tirdzniecības mērauklā – desmit glāzes alus.

Ap arēnu valda dzīvība, bet pats Šauļu centrs pēc spēlēm ir kā izmiris. Šķiet, ka Šauļu krodzinieku gaidītā lielā peļņa tā arī neienāks, jo krodziņi trešdien ap pulksten astoņiem vakarā bija ne tikai pustukši, bet gandrīz tukši. Latvieši pēc spēlēm dodas uz Latviju. Arī latviešu fanu telts, kas uzslieta pretim viesnīcai, kurā dzīvo Latvijas basketbola izlase, trešdienas vakarā ap pulksten deviņiem pulcināja vienīgi žurnālistus, kuri tā arī nesagaidīja ierodamies basketbola fanu pūli.