Svara zaudēšana, īpaši pirms vasaras sezonas, ir aktuāls temats daudziem. Lai zaudētu svaru un iegūtu ideālo ķermeni vasaras sezonai, daudzi cilvēki ir gatavi sevi "spīdzināt", ievērojot dažādas drastiskas diētas. Tomēr ne vienmēr, kas sākotnēji var šķist labi patiešām tā var būt. Dietologi nosauc četras drastiskas diētas, kuras nevajadzētu ievērot un skaidro, kā tās var ietekmēt veselību!
Zinātnieki lēš, ka apmēram 50 procenti pasaules iedzīvotāju cieš no kāda veida miega traucējumiem. Slikts miegs ietekmē izziņas veiktspēju un risku saslimt ar vairākām hroniskām slimībām, un zinātnieki ir sākuši pētīt, vai uzturs var būt viens no miega problēmu cēloņiem, raksta “postimees.ee”.
Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.
Jau šodien vari sākt sakārtot savu figūru. Kādi pasākumi jāveic, lai zaudētu svaru divu nedēļu laikā. Pēc eksperta domām, pirmkārt, ir svarīgi pārskatīt pieeju uzturam, raksta RBC.
Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.
Zinātnieki Teksasas Universitātes Veselības zinātnes centrā Sanantonio izstrādājuši zāles, kas palīdz pelēm novērst svara pieaugumu un nelabvēlīgas izmaiņas aknās, neskatoties uz to, ka tās visu mūžu dzīvoja ar augstu kaloriju, cukura un tauku satura rietumu diētu, raksta “postimees.ee”.
Kilograms maltās gaļas, vistas filejas vai kartupeļu pankūku tiek pārvērsts 100 gramos, nezaudējot vērtīgās uzturvielas, vitamīnus un saglabājot garšas īpašības.
Psihologs atklājis izcilu triku svara zaudēšanai. Britu psihologs Ričards Visemans piedāvājis neparastu svara zaudēšanas veidu, kas neprasa stingras diētas un ierobežojumus. Viņa metode ir ēst ar savu nedominējošo roku. Labročiem vajadzētu izmantot kreiso roku, bet kreiļiem — labo roku, raksta focus.de.
Iepirkšanās lielos iepakojumus ir veids kā ne tikai ekonomēt laiku, sagādājot ikdienai nepieciešamos produktus ilgākam periodam, bet arī ietaupīt naudas līdzekļus – vairumā iegādāti produkti ir izdevīgāki. Pērkot lielus iepakojumus, svarīgi ir produktus arī pareizi uzglabāt, tāpēc “Maxima Latvija” dalās padomiem, kā iepirkties gudri, lai iegādātie produkti saglabātu savu kvalitāti.
60 gadus vecais Rasels Krovs izrādīja savu slaido ķermeņa uzbūvi un jauneklīgo izskatu, Austrālijas Kinoakadēmijas un televīzijas mākslas (AACTA) balvas pasniegšanas ceremonijā, kur bija ieradies melnā uzvalkā, izskatoties ļoti stilīgi, raksta dailymail.
Garšvielas galvenokārt izmantojam, lai uzlabotu ēdiena garšu, taču pētījumi liecina, ka dažas no tiem var ietekmēt svara zaudēšanas procesu, paātrinot vielmaiņu, samazinot apetīti un veicinot tauku dedzināšanu. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tikai garšvielas vien nedos tūlītējus rezultātus - tās ir jāizmanto tikai kā papildu līdzeklis svara zaudēšanai, raksta “VeryWell Health”.
Diēta - tie vienmēr ir ierobežojumi. Izrādās, lai palīdzētu organismam pierast pie jauna dzīvesveida un vieglāk pieturēties pie diētas, pietiek optimizēt savas virtuves interjeru! Lūk, piecas idejas jūsu virtuves interjeram, kas palīdzēs notievēt, saskaņā ar “postimees.ee”.
Bads ir ķermeņa dabiskais signāls, ka tam ir nepieciešams vairāk pārtikas. Pastāvīgu izsalkuma sajūtu var izraisīt dažādi faktori, un galvenais iemesls ir nepietiekama ķermeņa barošana ar būtiskām uzturvielām, raksta The Mirror.
Vienu svara zaudēšanas metodi, nomaina nākamā. Cilvēki vienmēr meklē veidu, kā ātri zaudēt svaru. Tomēr ir skaidrs, ka veselīgākais veids, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, ir sportot un ēst veselīgi. Daudziem tas nav pa prātam un viņi vēlas ideālo svaru sasniegt ar alternatīvām metodēm, kas sola, ka kilogrami ātri kusīs. Bieži vien šīs metodes nestrādās, ir neveselīgas un var pat būt bīstamas.
“Kalorijas jebkurā ēdienā vai dzērienā nodrošina jūsu ķermeni ar degvielu,” skaidro uztura speciālists Madijs Paskvariello, tomer jūsu ķermeņa spēja efektīvi izmantot šo degvielu un enerģijas veids, ko saņemat no šīs pārtikas, ir atkarīga no makroelementu un šķiedrvielu līdzsvara pārtikā. Kas ir tie ēdieni, kas ir spējīgi jūsu ķermenim dot tūlītēju enerģijas lādiņu? Paskvariello skaidro kopā ar “RealSimple”.
Jaunais gads ierasti saistīts ar apņemšanos uzsākt dažādas pārmaiņas, tomēr vēlme uzlabot savu ikdienas ēdienkarti Latvijas iedzīvotāju vidū nav populāra izvēle. AS “Ķekava Foods” veiktā aptauja* liecina, divas trešdaļas jeb 66 % respondentu neplāno mainīt savu uzturu, bet 14 % atzīst, ka par to nemaz nav domājuši. Šāda tendence saglabājas jau otro gadu pēc kārtas. Iepriekšējie dati parādīja, ka izmaiņas neplānoja 67 % iedzīvotāju un vēl 12 % par to nebija domājuši.