Uztura noslēpumi

2.mai
Pastāv uzskats, ka zaļā tēja veicina svara zudumu, jo tā paātrina tauku dedzināšanu organismā. Vai tā tiešām ir, skaidro uztura speciāliste Betana Krouza no Lafboro universitātes laikrakstam “The Guardian”.
25.apr
Šo metodi sauc par “hara hachi bun me”, kas tulkojumā nozīmē “80% pilns vēders”. Šī ir tradicionāla japāņu diēta, kuras pamatā ir pārdomāta ēšana un kaloriju samazināšana.
19.apr
Latvijā 58% iedzīvotāju pārtikas produktu izvēlē lielāko uzmanību pievērš cenai, pavēstīja mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Lidl Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.
19.apr
Katrs uztura speciālists zina, ka jebkura svara zaudēšanas plāna stūrakmens ir kaloriju deficīts. Ja jūs patērējat vairāk kaloriju nekā apēdat, tad svara zudums ir garantēts.
13.apr
Ikdienas stresa apstākļos var būt grūti vienmēr pievērst uzmanību sabalansētam uzturam. Tieši tāpēc daudzi cilvēki ķeras pie ātras iedarbības diētām, piemēram, olu diētas.
13.apr
Svara zaudēšana un nepieņemšanās svarā ir mūžsena problēma ar kuru cīnās daudzi cilvēki visā pasaulē. Zinātnieki nākuši klajā ar labām ziņām, kā ātri zaudēt svaru, raksta "The Sun".
10.apr
Hipertensija ievērojami palielina sirds un asinsvadu slimību attīstības risku. Britu Sirds fonda eksperti nosaukuši pārtikas produktus, no kuriem vajadzētu izvairīties, ja jums ir augsts asinsspiediens, norāda bristolpost.
4.apr
Miso ir tradicionāla japāņu piedeva, ko ražo, fermentējot vārītas sojas pupiņas un sāli. Pētnieki veiksmīgi pagatavoja miso Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). Viņi atklāja, ka miso smaržo un garšo līdzīgi kā uz Zemes raudzētais produkts, tikai ar nedaudz izteiktāku riekstu garšu, vēsta “Science Daily”.
3.apr
Svara zaudēšana, īpaši pirms vasaras sezonas, ir aktuāls temats daudziem. Lai zaudētu svaru un iegūtu ideālo ķermeni vasaras sezonai, daudzi cilvēki ir gatavi sevi "spīdzināt", ievērojot dažādas drastiskas diētas. Tomēr ne vienmēr, kas sākotnēji var šķist labi patiešām tā var būt. Dietologi nosauc četras drastiskas diētas, kuras nevajadzētu ievērot un skaidro, kā tās var ietekmēt veselību!
28.mar
Zinātnieki lēš, ka apmēram 50 procenti pasaules iedzīvotāju cieš no kāda veida miega traucējumiem. Slikts miegs ietekmē izziņas veiktspēju un risku saslimt ar vairākām hroniskām slimībām, un zinātnieki ir sākuši pētīt, vai uzturs var būt viens no miega problēmu cēloņiem, raksta “postimees.ee”.
16.mar
Vakariņas jebkuram cilvēkam ir ļoti svarīga dienas sastāvdaļa, taču tieši šī maltīte visbiežāk tiek organizēta nepareizi.
12.mar
Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.
12.mar
Jau šodien vari sākt sakārtot savu figūru. Kādi pasākumi jāveic, lai zaudētu svaru divu nedēļu laikā. Pēc eksperta domām, pirmkārt, ir svarīgi pārskatīt pieeju uzturam, raksta RBC.
9.mar
Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.
9.mar
Zinātnieki Teksasas Universitātes Veselības zinātnes centrā Sanantonio izstrādājuši zāles, kas palīdz pelēm novērst svara pieaugumu un nelabvēlīgas izmaiņas aknās, neskatoties uz to, ka tās visu mūžu dzīvoja ar augstu kaloriju, cukura un tauku satura rietumu diētu, raksta “postimees.ee”.
2.mar
Kilograms maltās gaļas, vistas filejas vai kartupeļu pankūku tiek pārvērsts 100 gramos, nezaudējot vērtīgās uzturvielas, vitamīnus un saglabājot garšas īpašības.
1.mar
Ēdiens var pagatavot ātri, tam nav nepieciešamas īpašas kulinārijas prasmes, un rezultāts pārsniegs visas cerības.
28.feb
Nav noslēpums, ka svara zaudēšana ir ļoti personiska pieredze: stratēģijas, kas varētu noderēt labākajam draugam, jūs nekur nenovedīs, un otrādi.
28.feb
Psihologs atklājis izcilu triku svara zaudēšanai. Britu psihologs Ričards Visemans piedāvājis neparastu svara zaudēšanas veidu, kas neprasa stingras diētas un ierobežojumus. Viņa metode ir ēst ar savu nedominējošo roku. Labročiem vajadzētu izmantot kreiso roku, bet kreiļiem — labo roku, raksta focus.de.
26.feb
Diennakts ritmiem - mūsu iekšējiem pulksteņiem - ir liela nozīme, kad un cik daudz mēs ēdam, atklājuši amerikāņu eksperti.