Lielākā daļa cilvēku ir pārliecināti, ka makaroni ir īsts ienaidnieks figūrai. Tomēr tas nepavisam tā nav! Ir tikai jāzina, kā tos pareizi ēst, tad šis populārais produkts kļūs par neatņemamu veselīga uztura sastāvdaļu, raksta “TCH”.
Uztura eksperti ir vienisprātis, ka dārzeņi ir lielisks papildinājums jebkuram sabalansētam uzturam, īpaši tādam, kura mērķis ir svara zaudēšana. Tie satur maz kaloriju, nodrošina šķiedrvielas, kas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu, un pievieno jūsu uzturam veselīgas uzturvielas. Tomēr, kā žurnālam “Eatingwell” stāsta uztura speciālisti, saldēti dārzeņi ir tikpat barojoši kā svaigi dārzeņi.
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
SIA "Latvijas pārtikas kompetences centrs" (LPKC) aicina iesniegt pētniecības projektus atbalstam 847 044 eiro apmērā ar mērķi veicināt uzņēmumus ieviest jaunus produktus un pakalpojumus, liecina centra publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".
Marija Braņasa Morera, kura nodzīvoja līdz 117 gadu vecumam, pusotru gadu saņēma vecākā cilvēka uz Zemes titulu. Kā vēsta laikraksts “The Telegraph”, pētnieki, kas cenšas atklāt viņas ilgmūžības noslēpumu, ir pētījuši viņas zarnu mikrobiomu un nonākuši pie dažiem pārsteidzošiem secinājumiem.
Olīvas ir neatņemama Vidusjūras diētas sastāvdaļa, tāpēc daudzi uzskata, ka tās ir veselīgas, bet vai tas tā ir? Reģistrēta dietoloģe Sofija Trotmane to skaidro laikrakstam “The Telegraph”.
Rudzu vai baltmaize, grilēta vai ar aromātiskiem garšaugiem – sausiņi tiek uzskatīti par lielisku uzkodu, arī svara zaudēšanas laikā. Bet vai tā ir taisnība, ka tie ir nekaitīgi? Galu galā, tie ir ogļhidrāti.
Pastāv uzskats, ka zaļā tēja veicina svara zudumu, jo tā paātrina tauku dedzināšanu organismā. Vai tā tiešām ir, skaidro uztura speciāliste Betana Krouza no Lafboro universitātes laikrakstam “The Guardian”.
Šo metodi sauc par “hara hachi bun me”, kas tulkojumā nozīmē “80% pilns vēders”. Šī ir tradicionāla japāņu diēta, kuras pamatā ir pārdomāta ēšana un kaloriju samazināšana.
Latvijā 58% iedzīvotāju pārtikas produktu izvēlē lielāko uzmanību pievērš cenai, pavēstīja mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Lidl Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.
Katrs uztura speciālists zina, ka jebkura svara zaudēšanas plāna stūrakmens ir kaloriju deficīts. Ja jūs patērējat vairāk kaloriju nekā apēdat, tad svara zudums ir garantēts.
Ikdienas stresa apstākļos var būt grūti vienmēr pievērst uzmanību sabalansētam uzturam. Tieši tāpēc daudzi cilvēki ķeras pie ātras iedarbības diētām, piemēram, olu diētas.
Svara zaudēšana un nepieņemšanās svarā ir mūžsena problēma ar kuru cīnās daudzi cilvēki visā pasaulē. Zinātnieki nākuši klajā ar labām ziņām, kā ātri zaudēt svaru, raksta "The Sun".
Hipertensija ievērojami palielina sirds un asinsvadu slimību attīstības risku. Britu Sirds fonda eksperti nosaukuši pārtikas produktus, no kuriem vajadzētu izvairīties, ja jums ir augsts asinsspiediens, norāda bristolpost.
Miso ir tradicionāla japāņu piedeva, ko ražo, fermentējot vārītas sojas pupiņas un sāli. Pētnieki veiksmīgi pagatavoja miso Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). Viņi atklāja, ka miso smaržo un garšo līdzīgi kā uz Zemes raudzētais produkts, tikai ar nedaudz izteiktāku riekstu garšu, vēsta “Science Daily”.
Svara zaudēšana, īpaši pirms vasaras sezonas, ir aktuāls temats daudziem. Lai zaudētu svaru un iegūtu ideālo ķermeni vasaras sezonai, daudzi cilvēki ir gatavi sevi "spīdzināt", ievērojot dažādas drastiskas diētas. Tomēr ne vienmēr, kas sākotnēji var šķist labi patiešām tā var būt. Dietologi nosauc četras drastiskas diētas, kuras nevajadzētu ievērot un skaidro, kā tās var ietekmēt veselību!