Uztura noslēpumi

15.okt
Lai uzturētu labu veselību, ikdienā nepieciešams uzņemt dažādus vitamīnus, minerālvielas. Tas ir īpaši svarīgi aukstajos gadalaikos. Šie četri vitamīni ir īpaši svarīgi veselībai rudens sezonā!
 
11.okt
Uztura speciāliste Anna Nikolskaja sociālajā vietnē Instagram nosaukusi trīs būtiskākos produktus, kas jāuzņem rudenī.
 
10.okt
Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde (EFSA) īsteno kampaņu, kuras ietvaros vērš iedzīvotāju uzmanību uz svarīgiem pārtikas drošības aspektiem. Viena no tēmām, kas tiek aktualizēta Latvijā, ir par akrilamīdu.
 
10.okt
Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.
 
2.okt
Maskavas iedzīvotājs Konstantīns Bahurins, kurš pusotru gadu atteicās no ēdiena un dzēra tikai tēju un ūdeni, intervijā portālam Lenta.ru aprakstīja savu pieredzi.
 
1.okt
Septembra beigās visā pasaulē atzīmē Pārtikas atkritumu dienu, aicinot rūpīgāk pārdomāt savus iepirkšanās paradumus un lietderīgi izmantot visu iegādāto pārtiku, arī ēdienu atlikumus, lai pēc iespējas mazāk pārtikas nāktos izmest atkritumos.
 
30.sep
Mainoties gadalaikiem, bieži vien nākas saskarties ar matu izkrišanu. Pie tā var būt vainojama ne tikai krasa laika apstākļu maiņa, vitamīnu trūkums, stress, bet arī apēstā pārtika. Eksperti ir izceluši sešus produktus, kas, iespējams, var veicināt matu izkrišanu!
 
29.sep
Situācija pārtikas nozarē ir satraucoša, jo pieaugums ir novērojams visās izdevumu pozīcijās, līdz ar to pārtikas cenu kāpuma turpinājums ir neizbēgams, min Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija.
 
29.sep
Dodoties iepirkties nepieciešams pievērst uzmanību vairākam lietām, lai ne tikai pasargātu savu veselību, bet arī maciņu. Eksperti iesaka izvairīties no šīm piecām lietām, darbībām. Uzzini, ko nevajadzētu darīt veikalā!
 
27.sep
Eksperti identificējuši piecus galvenos liekā svara pieauguma iemeslus, kas nav saistīti ar pārmērīgu ēšanu.
 
19.sep
Amerikāņu žurnāliste un uztura eksperte Dana Lī Smita pastāstīja par produktiem, no kuriem cilvēkiem pēc 30 gadu vecuma būtu jāatsakās. Materiāls tika publicēts rakstā portālam Eat This, Not That.
 
19.sep
Vēla vakara un nakts uzkodas ir kaitīgas veselībai un var izraisīt sirds un asinsvadu slimības, atklāj Ņujorkas slimnīcas koronārās terapijas nodaļas vadītāja Evelīna Greivere, raksta "Hronika.info".
 
18.sep
Ir ļoti svarīgi ņemt vērā brokastošanas laiku un posmu starp pamošanos un pirmo maltīti, raksta "sport24.ru".
 
15.sep
Vācu uztura speciāliste Antje Gala intervijā "Focus" atklājusi, ka atdzesēti cieti saturošie pārtikas produkti uzlabo zarnu floras veselību.
 
13.sep
Trešdien, 15.septembrī, pie Saeimas notiks pikets, kurā protestēs pret cūku un vistu nogalināšanu pārtikas ieguvei, ziņo protesta akcijas organizators Renārs Atopkins.
 
11.sep
Jekaterinburgas pilsētas Medicīnas profilakses centra uztura speciāliste Irina Borodina pastāstīja, kāda ir veselībai kaitīgākā ātrā uzkoda, kuru nebūtu ieteicams iekļaut uzturā. Par to ziņo "lenta.ru".
 
4.sep
Svara samazināšanas speciālists Pāvels Isanbajevs pastāstījis, kādas sekas organismam var radīt tikai viena ēdienreize dienā, raksta "med2.ru".
 
4.sep
48 gadus vecais Marks Hendersons no Lielbritānijas kļuva par vegānu, zaudēja 89 kilogramus un uzlaboja savu veselību, ziņo Plant based news.
 
1.sep
Ir dienas, kad gribas sevi palutināt ar ko gardu un varbūt ne visai veselīgu. Šādas maltīties mēdz saukt arī par "cheat meal", kad ēdat to, ko sirds kāro, nevis to, kas varētu būt veselīgs. Tomēr svarīgi ir arī izvērtēt, kas tiek apēsts, lai šāda sevis palutināšana nekaitētu veselībai.
 
25.aug
Medicīnas zinātņu doktore, profesore un biotehnoloģe Alla Pogoševa norādījusi, ka pilnībā atteikties no cukura nevajadzētu.