Izrādās, ka tā nav sevis maldināšana, kad jautājam, kāpēc pirmā ēdiena karote vienmēr šķiet garšīgāka. Pēc ekspertu domām, to ietekmē noteikti mehānismi cilvēka ķermenī.
Valsts prezidents raidījumā “Zinātne vai muļķības” ir godīgs jautājumā par veselīga uztura paradumiem un joko, ka raidījuma vadītāji ir ieradušies nepareizajā vietā.
Šī ir tā sauktā Planetārās veselības diēta, ko 2019. gadā ierosināja bezpeļņas organizācija "EAT-Lancet", kas saistīta ar tāda paša nosaukuma zinātnisko žurnālu, vēsta DW.
Māris Olte, kurš ar sievu saimnieko kafejnīcā “Ērgļu stacija”, ievietojis video, kurā pauž sašutumu par kāda klienta atsauksmi – vienu zvaigznīti par bujabēzes zupu.
Ilgu laiku tika uzskatīts, ka rieksti ir aizliegti, ja ievērojat diētu, jo tajos ir pārāk daudz tauku un kaloriju, tomēr jauns pētījums pilnībā maina šo priekšstatu, raksta “Daily Mail”.
Daudzi no mums ir dzirdējuši vai izmantojuši tā saukto piecu sekunžu likumu - tiek uzskatīts, ka ēdienu, kas nokritis uz grīdas, ir droši ēst, ja to paceļ pirmo piecu sekunžu laikā. Vai tā tiešām ir? Skaidro “Martha Stewart”.
Pētījumi liecina, ka Okinavas dzīvesveids, tostarp viņu uzturs, veicina ilgmūžību. Saskaņā ar “Verywellhealth”, datiem, Okinavas diētai ir vairākas nenoliedzamas priekšrocības, tostarp pagarināts dzīves ilgums un samazināts ar vecumu saistītu slimību risks, sirds veselība, kā arī svara un cukura līmeņa asinīs kontrole.
Aktieris jau bija plānojis zaudēt svaru pēc tam, kad bija pieņēmies svarā iepriekšējai lomai, taču paskaidroja, ka filmēšanas laikā "vienkārši turpināja to nomest”, ziņo vietne People.com
Svara zudums ir individuāls process un atkarīgs no daudziem faktoriem. Eksperti ir nosaukuši vispārēju drošu svara zuduma ātrumu, kas nekaitēs veselībai, ziņo Verywell Health.
Pareiza ēdiena gatavošana arī ir zinātne, turklāt nopietna. Izrādās, ja nepareizi gatavojat vienkāršus ēdienus, sekas var būt ārkārtīgi nopietnas. Ar kuriem pārtikas produktiem virtuvē nedrīkst jokoties.
Lai cīnītos pret pārtikas cenu kāpumu, Zviedrijā uz laiku tiks par pusi samazināts pievienotās vērtības nodoklis (PVN) pārtikas produktiem - no pašreizējiem 12% līdz 6%, ceturtdien paziņoja valdība.
Bieži par to nedomājam, bet pat šķīvja krāsa var noteikt, cik daudz ēdiena mēs izvēlamies uzlikt un apēst. Neirozinātnieki un psihologi to sauc par "šķīvja psiholoģiju" – kā nelieli vizuāli stimuli ietekmē mūsu apetīti un ieradumus. Stāsta “Bon Appetit”.
Vai esi ievērojis, ka ēdieni, kas bērnībā šķita rūgti vai pārāk asi, pieaugot kļūst par īstiem favorītiem? Garša nav konstanta – tā attīstās un mainās kopā ar mums. Zinātnieki uzsver, ka mūsu garšas kārpiņu jutīgums, hormonālās izmaiņas un pat dzīves pieredze ietekmē to, kā uztveram ēdienu dažādos dzīves posmos, raksta “American Journal of Clinical Nutrition”.
Dzērienu izvēle laikā, kamēr cenšaties zaudēt svaru, var būt mulsinoša un sarežģīta, jo ir daudz dezinformācijas. Vai drīkst dzert kaut ko citu, izņemot ūdeni, ja jūsu mērķis ir zaudēt svaru? Skaidro speciālisti no “EatingWell”.