Uztura noslēpumi

1:30
Pēc sievas Irēnas nāves Anatolijs Danilāns izdevumā "Ieva" neslēpj, ka viņa ēdiens ir kļuvis daudz vienkāršāks.
Vakar, 18:03
Izrādās, ka tā nav sevis maldināšana, kad jautājam, kāpēc pirmā ēdiena karote vienmēr šķiet garšīgāka. Pēc ekspertu domām, to ietekmē noteikti mehānismi cilvēka ķermenī.
11.okt
Miegs ir viens no svarīgākajiem faktoriem veselībā un labsajūtā. Taču, kā rāda prakse, daudzi nenovērtē tā lomu.
9.okt
Valsts prezidents raidījumā “Zinātne vai muļķības” ir godīgs jautājumā par veselīga uztura paradumiem un joko, ka raidījuma vadītāji ir ieradušies nepareizajā vietā.
5.okt
Šī ir tā sauktā Planetārās veselības diēta, ko 2019. gadā ierosināja bezpeļņas organizācija "EAT-Lancet", kas saistīta ar tāda paša nosaukuma zinātnisko žurnālu, vēsta DW.
5.okt
Māris Olte, kurš ar sievu saimnieko kafejnīcā “Ērgļu stacija”, ievietojis video, kurā pauž sašutumu par kāda klienta atsauksmi – vienu zvaigznīti par bujabēzes zupu.
4.okt
Ilgu laiku tika uzskatīts, ka rieksti ir aizliegti, ja ievērojat diētu, jo tajos ir pārāk daudz tauku un kaloriju, tomēr jauns pētījums pilnībā maina šo priekšstatu, raksta “Daily Mail”.
4.okt
Daudzi no mums ir dzirdējuši vai izmantojuši tā saukto piecu sekunžu likumu - tiek uzskatīts, ka ēdienu, kas nokritis uz grīdas, ir droši ēst, ja to paceļ pirmo piecu sekunžu laikā. Vai tā tiešām ir? Skaidro “Martha Stewart”.
29.sep
Nav noslēpums, ka cilvēku uztura vajadzības mainās līdz ar vecumu.
26.sep
Pētījumi liecina, ka Okinavas dzīvesveids, tostarp viņu uzturs, veicina ilgmūžību. Saskaņā ar “Verywellhealth”, datiem, Okinavas diētai ir vairākas nenoliedzamas priekšrocības, tostarp pagarināts dzīves ilgums un samazināts ar vecumu saistītu slimību risks, sirds veselība, kā arī svara un cukura līmeņa asinīs kontrole.
25.sep
Latvijas Tirgotāju asociācija: nepārdomāta politika iznīcina mazos un nacionālos uzņēmējus, apdraud legālo tirgu un veicina ēnu ekonomiku.
20.sep
Aktieris jau bija plānojis zaudēt svaru pēc tam, kad bija pieņēmies svarā iepriekšējai lomai, taču paskaidroja, ka filmēšanas laikā "vienkārši turpināja to nomest”, ziņo vietne People.com
19.sep
Sociālajā platformā X publicēts foto, kurā princijs Harijs redzams pusdienojot Polijā.
19.sep
Svara zudums ir individuāls process un atkarīgs no daudziem faktoriem. Eksperti ir nosaukuši vispārēju drošu svara zuduma ātrumu, kas nekaitēs veselībai, ziņo Verywell Health.
10.sep
Pareiza ēdiena gatavošana arī ir zinātne, turklāt nopietna. Izrādās, ja nepareizi gatavojat vienkāršus ēdienus, sekas var būt ārkārtīgi nopietnas. Ar kuriem pārtikas produktiem virtuvē nedrīkst jokoties.
6.sep
Lai cīnītos pret pārtikas cenu kāpumu, Zviedrijā uz laiku tiks par pusi samazināts pievienotās vērtības nodoklis (PVN) pārtikas produktiem - no pašreizējiem 12% līdz 6%, ceturtdien paziņoja valdība.
5.sep
Bieži par to nedomājam, bet pat šķīvja krāsa var noteikt, cik daudz ēdiena mēs izvēlamies uzlikt un apēst. Neirozinātnieki un psihologi to sauc par "šķīvja psiholoģiju" – kā nelieli vizuāli stimuli ietekmē mūsu apetīti un ieradumus. Stāsta “Bon Appetit”.
1.sep
Vidusjūras diēta ir spēcīgs instruments aizsardzībai pret demenci, atklājuši Hārvardas un Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) eksperti.
28.aug
Vai esi ievērojis, ka ēdieni, kas bērnībā šķita rūgti vai pārāk asi, pieaugot kļūst par īstiem favorītiem? Garša nav konstanta – tā attīstās un mainās kopā ar mums. Zinātnieki uzsver, ka mūsu garšas kārpiņu jutīgums, hormonālās izmaiņas un pat dzīves pieredze ietekmē to, kā uztveram ēdienu dažādos dzīves posmos, raksta “American Journal of Clinical Nutrition”.
26.aug
Dzērienu izvēle laikā, kamēr cenšaties zaudēt svaru, var būt mulsinoša un sarežģīta, jo ir daudz dezinformācijas. Vai drīkst dzert kaut ko citu, izņemot ūdeni, ja jūsu mērķis ir zaudēt svaru? Skaidro speciālisti no “EatingWell”.