Sabiedrība "uzsprāgst": Sākušās runas par vēl vienu nodokli, kas skars teju visus

© Depositphotos

Satiksmes ministrijas Autoceļu infrastruktūras departamenta direktora Tālivalža Vectirāna paustais LSM+ raidījumā "Keiss" sacēlis milzu ažiotāžu.

Viņš paudis ideju, ka par katru kilometru, ko automašīna nobraukusi atkarībā no tās lieluma, dzinēja ekoloģiskuma un citiem parametriem, ir jāmaksā.
"Mums ir jāievieš princips - kas piesārņo dabu, tas maksā. Tas, kurš vairāk brauc - vairāk piesārņo, tātad vairāk arī maksā, arī vieglās automašīnas. Un nav noslēpums, ka ir atšķirība, kādu piesārņojumu rada dīzeļauto vai elektroauto. Šis princips jāatspoguļo tieši lietošanā," uzsver T. Vectirāns.
Sabiedrībā, maigi sakot, ir šokēta.
Indra: Man sāk likties, ka te jau notiek nodokļu maksātāju izturības pārbaudes konkurss! Liek totalizatorā nekaunīgāko ideju un gaida, kad mēs iebildīsim. Bet nu iebilst neviens i negrasās, tamdēļ konkurss vēl turpinās! Jāatzīst, ka Satiksmes ministrija pagaidām stabili līderos.
Normunds: "Progresīvie" uzskata, ka mēs esam pelnījuši par pārvietošanos pa Latvijas ceļiem maksāt 3kārtīgi - akcīze degvielai, transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis, tagad plānots arī infrastruktūras nodoklis (vēl taču ir vinjetes). Jums rijamais nepārplīsīs, kretīni?
Mareks: Interesanti, kā viņi iztēlojas kontrolēt nobrauktos km? Ja pie apskates, tad 1/2 Latvijas brauks ar izņemtiem ABS drošinātājiem, vai spidometra bremzi.
LatNac: Neaizmirsti,ka šitās utes gribēja visus sodīt jau no pārkāptā 1km/h. Jaunkomunisti.
Toms: Domāju, ka naudas pilnīgi nav valstī. Tāpat domāju, ka mūs vēl šādi tādi pārsteigumi sagaida.
Politiķis Juris Pūce: Šis ir tik liels stulbums. Ja to nodokli ieviesīs, tas viens no tā nosaukumiem varētu būt “Ja Jums nav maizes, ēdiet kūkas” nodoklis.
Roberts: Kā šo grasās uzraudzīt? Ja reizi gadā skatēs, tad ko darīs ar odometru attīšanu? To tagad darīs visi kam nebūs slinkums un gribēs ietaupīt.
Politiķis Jānis Vitenbergs: Uz Saeimu no Finanšu ministrijas atnestais budžets paredz paaugstināt transporta ekspluatācijas nodokli. Akcīzes pieaugums degvielai nozīmēs 3 centu pieaugumu par katru litru. Kas pie velna vēl ir šis? "Progresīvie" visus sēdinās un velosipēdiem?

Svarīgākais