"Idiotiska izšķērdība!" sabiedrība sašutusi par iecerēto AM "tēlniecības kompozīciju" 183 000 eiro vērtībā

© Depositphotos

Kadagā, pie Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās bāzes, šoruden par aptuveni 183 000 eiro tiek veidota "militarizētās tēlniecības kompozīcija" – uz betona podesta izvietots savu laiku nokalpojis kāpurķēžu bruņutransportieris "CVR(T)", ziņo LETA.

Kompozīcijā izvietotais bruņutransportieris esot izsmēlis savu tehnisko resursu, tāpēc tas vairs nav izmantojams citiem nolūkiem un tā sagatavošana eksponēšanai izmaksāja aptuveni 5000 eiro. Lietotus "CVR(T)" savulaik Latvija iegādājās no Lielbritānijas.

Ko par to domā sabiedrība? Īsais rezumē - kārtējā naudas notrallināšana nevajadzīgam mērķim.

"Sākumā tiešām domāju, ka kāds atkal mēģina no mušas uzpūst ziloni, es iekšēji atsacījos tam ticēt, jo, nu, tā tak nevarētu būt, ka par nokalpojuša hlama izvietošanu uz betona celma tiks tērēti gandrīz 200 000 eiro, kad aizsardzībai katra kapeika dārga. Varam tak!" vietnē "X" raksta Normunds.

Andrejs: Kad maksāsi lielāku auto nodokli, vairāk par benzīnu, par jebkuru produktu, kas ir vests izmantojot dārgāku benzīnu, atceries, ka tu maksā, lai "Progresīvie" varētu uztaisīt šo.

Ervīns: Kā saprast - "izsmēlis tehnisko resursu" un nu maksā 5000 eiro? CVRT pirka ar kalpošanas laiku vismaz 20 gadi, maksājot par rezerves daļām un remontbāzi, nevar būt, ka kaujas mašīna vienkārši ir "nobraukta" - te kāds melo. Idiotiska izšķērdība!
Aigars: Jā, šis galīgi nevietā. Turklāt daudzi pat neuztver galveno - nevis tā vecā dzelža pataisīšana par vides objektu ir problēma, bet milzu nauda, turklāt NBS
inženieri to postamentu varētu uztaisīt paši un daudz lētāk.
Andris: Pēc labākajiem padomju paraugiem. Murgs kaut kāds.
Krispijs: 165 000 izmaksāja šūpoles Doma laukumā. Sāk šķist, ka ir kaut kāds nerakstītais standarts uz cik jāsatāmē publiskais objekts, lai noslauktu naudu.
Daiga: Dronu pamanīt uz robežas nevaram un notriekt, bet nu šo jā, šo varam Te mums ir spēks un nauda, protams.
Šodien tapa ziņāms, ka Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes Ādažos, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.
Sprūds norādījis, ka tā ir finansējuma nelietderīga izmantošana. Iepazīstoties ar projekta ieviešanas un sadārdzinājuma vēsturi, kas sākās 2020.gadā, ministrs uzdevis sākt dienesta pārbaudi par lēmumu pieņemšanas un lietderīguma izvērtēšanas procesu.