Kristīne Virsnīte stāsta, kā nonākusi bezpalīdzības stāvoklī

© Ģirts Ozoliņš/MN

TV personība un satura veidotāja Kristīne Virsnīte atklāj, ka ar nepacietību gaidījusi rudeni. Pēc mierīgas vasaras viņas darba slodze septembrī trīskāršojas, ņemot vērā darbu, rūpes par ģimeni un diviem skolas vecuma bērniem, kā arī studiju gaitas. Viņa mēdza upurēt miegu, vakaros ilgi mācoties, tāpēc pērnā gada rudenī bija sevi izsmēlusi.

Kristīne atklāj, ka, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šobrīd jūtas krietni labāk, un dalās pārdomās par to, kas mainījies.

"Pagājušā gada oktobrī es tik tikko spēju izkļūt no bezpalīdzības stāvokļa. Tas bija saistīts ar to, ka pārāk daudz strādāju un nepietiekami izgulējos.

Kā psiholoģijas studente es labi apzinos miega svarīgumu, taču, neraugoties uz savām zināšanām, es neievēroju pamatprincipus - piemēram, iet gulēt savlaicīgi un izvairīties no telefona lietošanas pirms miega. Man nepārtraukti trūka laika, tāpēc atpūtu nenoteicu par prioritāti," atklāj Virsnīte.

Viņa atzīst, ka pēc vasaras viņa jūtās labi atpūtusies un savā dzīvē ieviesusi labus miega paradumus. Tomēr viņa nevēlējās atgriezties drudžainā rudens steigā un atkārtot iepriekšējā gada negatīvo pieredzi.

Kristīne atklāj, ka iesaistījusies IKEA miega uzlabošanas eksperimentā, kas sākās ar konsultācijām ar miega eksperti Natāliju Bērziņu un atbilstošu režīma pielāgošanu.

Svarīgākais