Politika

13.nov 2020
Saeimai, kas jau vairākkārt pierādījusi, ka tās vairākums ir konservatīvi noskaņots, būs jālauž sava attieksme pret viendzimuma pāriem. Satversmes tiesa atzinusi par neatbilstošu Satversmei likuma normu, kas viendzimuma pāriem pēc bērna dzimšanas neparedz tiesības uz atvaļinājumu. Vienlaikus tiesa norādījusi, ka šis spriedums pieprasa ģimenes tiesisko attiecību liberalizāciju – likumdevējam jānodrošina ik vienas ģimenes juridiskā aizsardzība.
12.nov 2020
Valdības stratēģijai iebilstošais pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Aldis Gobzems, visticamāk, saņems sodu par viņam pārmesto aicināšanu neievērot valdības aicinājumus un nelietot mutes un deguna maskas.
12.nov 2020
Uz Neatkarīgās jautājumiem atbild Saeimas deputāte Ļubova Švecova.
10.nov 2020
Aizvadītajā nedēļā, kad pasaules informatīvajā telpā plosījās vētrainas kaislības par un ap ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem, arī mūsmājās bija vērojama neliela politiska vētriņa. Tiesa, aizsteidzoties notikumiem priekšā, tā gan beigās izrādījās drīzāk vētra ūdens glāzē, bet dažkārt arī tādas spēj izraisīt negaidītas politiskās sekas.
10.nov 2020
Pēdējā laikā pirms ārkārtas situācijas pasludināšanas politiskās elites vidē bija vērojama interesanta kustēšanās, tostarp, Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis paziņoja par izstāšanos no partijas “Latvijas attīstībai”.
10.nov 2020
“Trampa uzvara ASV vēlēšanās būs milzīgs izaicinājums pasaulei”, “Trampa uzvara būs šoks visai pasaulei, un Eiropai būs jādomā par plānu B” ‒ šie ir tikai daži no Latvijas politiķu izteicieniem pirms četriem gadiem, kad nule vēlēšanās zaudējušais ASV prezidents Donalds Tramps tikai spēra savus pirmos soļus pasaulē ietekmīgākās valsts prezidenta statusā
10.nov 2020
Turpinoties Covid-19 izraisītajām problēmām, valdību veidojošās koalīcijas kuģī bez veselības ministres Ilzes Viņķeles veikuma neapmierinošā vērtējuma no premjerministra Krišjāņa Kariņa puses parādījusies vēl viena plaisa. KPV LV un tās stūrētā Ekonomikas ministrija ceļ iebildumus par it kā valdības vienprātībā pieņemto lēmumu ierobežot sabiedriskās ēdināšanas iestāžu darbību.
9.nov 2020
„Ai, nu nesatraucieties par niekiem. Lai viņš iet! Turpiniet traukties uz saviem nospraustajiem mērķiem – divvalodību, geju laulībām, Rīgas budžeta naudas apgūšanu un Rīgas ielu sačakarēšanu,” tviterlentē raksta Kārlis, sevi nodēvējot par latviešu buržuju un būmeri. Ironiskā replika attiecas uz Rīgas domnieku Māri Mičerevski, kurš ceturtdien paziņoja par izstāšanos no partijas „Latvijas attīstībai”, jo nespēja samierināties ar partijas šaurpolitiskajām intrigām. Uzslava Mārim. Bet atparisti paliek uzticīgi saviem principiem: visos varas līmeņos turpina lienošās divvalodības un citu perversiju ievilkšanu.
9.nov 2020
Sarunā ar Neatkarīgo bijušais Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ķeguma nodaļas biedrs un bijušais Ķeguma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Imants Smirnovs atklāj, kādas izjūtas Bordāna partijas spices augstprātība, ignorējot ierindas biedrus, radījusi partijas nodaļā un kādēļ partiju pamet tās biedri.
9.nov 2020
Akcīzes nodoklis kalpo diviem mērķiem – regulēt kāda produkta patēriņu un iegūt naudu valsts budžetā. Latvijā, izrādās, šis nodoklis ar ietekmējamu politiķu starpniecību tiek izmantots konkurences cīņā.
6.nov 2020
Vistuvākajā laikā valdība lems par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu valstī un stingrākiem kovida izplatības ierobežošanas pasākumiem. Tas nozīmē atkal lielus zaudējumus visām nozarēm, kuras strādā ar dzīviem cilvēkiem un kurām lielākā peļņa ir tur, kur ir vairāk cilvēku.
6.nov 2020
Šodien Ministru kabinets lems izsludināt vai neizsludināt ārkārtas stāvokli Covid-19 radīto problēmu dēļ. Ja valdība lems par labu ārkārtas situācijas izsludināšanai, tas būs jāapstiprina parlamentam, kura Sociālo un darba lietu komisija ir tuvākā šādu jautājumu lemšanai.
5.nov 2020
Prognozējami, bet likumprojektam politiski nelabvēlīgi veidotā Saeimas komisija neatbalsta parlamenta balsojumā komisijām nodoto likumprojektu par priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanu tikai valsts valodā. Likumprojekta autori sola nepadoties un panākt savas ieceres nodošanu visas Saeimas vērtējumam.
5.nov 2020
„Mums zināms, ka partijai ir jaunas nepatikšanas. KNAB prasa atmaksāt nepamatotu ziedojumu, bet partijas konts ir tukšs,” TV3 raidījumā „Nekā personīga” saka no politpulciņa KPV LV izslēgtais Lauris Zīverts. KNAB patiešām apšauba modes blogeres, iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) bijušās komunikāciju padomnieces Beatas Jonītes ziedotos 10 000 eiro mīļotajai partijai: maksājums neatbilstot viņas ienākumiem. Bet ne par to modes blogeru pasaulē satraukums: partijas konts esot tukšs!
5.nov 2020
Par budžeta veidošanu un ar budžetu saistīto likumu kvalitāti, par sociālās jomas problēmām un labklājības ministres Ramonas Petravičas konfliktu ar sociālajiem darbiniekiem ‒ Neatkarīgās intervija ar Saeimas sekretāru, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas locekli Andreju Klementjevu („Saskaņa”).
4.nov 2020
No amata atkāpies „Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs. Ne katru dienu no amatiem atkāpjas valstij piederošu elektroenerģijas, siltumenerģijas un gāzes uzņēmumu vadītāji. Žīgurs savā amatā saņēma tuvu pie 200 tūkstošiem eiro gadā, bija ietekmīgs un varens.
4.nov 2020
Viens no Saeimas sporta apakškomisijas vadītāja Sanda Riekstiņa (Jaunā konservatīvā partija) mērķiem bija panākt, lai nākamā gada budžetā sportam tiktu atvēlēts pietiekami daudz naudas. Šī iecere esot realizējusies, bet joprojām turpinās darbs pie valstiski prioritāro sporta veidu noteikšanas. Deputāts uzskata, ka pie tiem jāpieskaita arī nācijai emocionāli nozīmīgi sporta veidi, kuri pēc formāliem kritērijiem varētu nonākt saraksta lejasdaļā.
4.nov 2020
Finanšu ministrija informē, ka minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu ieviešanas rezultātā valstis ieņēmumiem jāpieaug nākamajā – pārejas perioda gadā par 64,2 miljoniem eiro un turpmākajos gados par 154 miljoniem eiro.
3.nov 2020
Apskatot aizvadītās nedēļas ierakstus sociālajā vietnē tviter, varam pamanīt, ka Latvijā attīstās tie paši procesi, kādi raksturīgi Latvijai līdzīgām sabiedrībām, kur pie varas ir valdības, kuras gūst sabiedrības pamatplūsmas, tas ir, vadošo mediju atbalstu. Šajā situācijā vara vienā brīdī pati sev negaidīti sāk apzināties, ka tā var darīt ko grib un tai par to nekas nebūs.
3.nov 2020
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) ārkārtas valdes sēdē pieņemts lēmums ‒ par sasteigtajām un nekvalitatīvajām reformām izglītībā prasīt skaidrojumus Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam, izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai, finanšu ministram Jānim Reiram, kā arī ministres pārstāvētājai Jaunajai konservatīvajai partijai.
2.nov 2020
Nav taisnība tiem, kuri saka, ka cīņa pret naudas atmazgāšanu ir “iebraukusi otrā grāvī” un pārāk stingrā kontrole traucē investīciju ienākšanai Latvijā, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītāja Ilze Znotiņa.
2.nov 2020
13. Saeimas sasaukums tā darbības vērotājus pārsteidzis ne vienu reizi vien un, visticamāk, turpinās pārsteigt visu tā atlikušo pilnvaru laiku. Taču viena šī sasaukuma pazīme ir īpaša – kriminālvajāšanai izdoti jau trīs tautas priekšstāvji, un šim pulciņam pavisam drīz pievienosies ceturtais.