Šokolādes desa jeb "Saldā brunete" ir viens no iecienītākajiem gardumiem. Taču tik pat, cik garda un iecienīta, šokolādes desa ir arī kalorijām bagāta.
Ievārījumu laiks rit pilnā sparā. Neatņemama šī garduma sastāvdaļa ir cukurs. Taču, kā izrādās, cukurs nebūt nav vienīgais saldinātājs, kas ievārījumu padarīs neticami gardu.
Eksperimentā cenšoties noskaidrot, vai tiešām gāzētā limonāde "Coca Cola Zero" nesatur cukuru, tika secināts, ka minētais dzēriens tiešām atšķiras no ierastās "Coca Colas".
Rast iedvesmu kādam kārumam vai neizmēģinātai receptei šodien ir pavisam viefli - nepieciešams vien ilgāk palikt sociālajos tīklos. "Iemaldoties" Facebook grupā "Mēs gatavojam!" atradu bērnības kāruma recepti, ko izrādās nav grūti pagatavot pašam.
Saldējums ir neatņemams gardums vasarā, taču lielā cukura daudzuma, dažādu krāsvielu un citu piedevu dēļ to nevajadzētu ēst pārāk bieži. Taču veikalā nopērkamajiem saldējumiem ir lieliska alternatīva - mājās gatavoti veselīgie saldējumi.
Pienācis smaržīgo ceriņu laiks, kas priecē acis un arī mūsu degunus. Tāpat neiztikt bez kupliem ceriņu pušķiem vāzē, bet tavu neražu - tie ļoti ātri novīst. Mēģinām noskaidrot, kā ziedošus ceriņus vāzē saglabāt pēc iespējas ilgāk!
Svētdien, 11.maijā, tāpat kā citviet pasaulē arī Latvijā tiek atzīmēta Mātes diena. Šoreiz esam sagatavojuši padomu, kā vienkārši un skaisti izrotāt māmiņai sagādāto dāvanu.
Cēzara salāti ir pagatavojami daudz dažādās variācijās. Vieni tos papildina ar vistas fileju vai cāļa krūtiņu, citi tiem pievieno arī tītara gaļu, garneles, bekonu, šķiņķi un pat tunci. Nolēmām pagatavot Cēzara salātus ar vistas fileju, kuros baudāmas paštaisītās mērcītes garšas nianses.
Sīpolu mizas vai pārtikas krāsvielas ir vieni no izplatītākiem variantiem, ja domā par Lieldienu olu greznošanu. Izmēģinām, vai iespējams mājas apstākļos nokrāsot Lieldienu galvenās varones, ja svētki pārsteiguši nesagatavotu vai pēdējā mirklī tomēr nolem mesties olu krāsošanas priekos!
Jau pēc nedēļas svinēsim Lieldienas. Kamēr vieni šajos svētkos galdā cels tradicionālos kārumus, tikmēr citi, iespējams, nolēmuši pagatavot ko jaunu. To darījām arī mēs. Šoreiz izmēģinājām, cik gardi sanāk Lieldienu cepumi, kuru recepti blogā "našķoties.com" saviem sekotājiem publicējusi Latvijā populārā ēdienu blogere Zane Ozoliņa. Brīdinām- pagatavotais kārums ir patiešām debešķīgi gards.
Jebkura sieviete grib izskatīties un justies skaista. Neliela deva kosmētikas bieži vien ļauj kļūt par sevi pārliecinātākai. Kurš to būtu domājis, ka mājas apstākļos vien no divām sastāvdaļām iespējams uztaisīt skropstu tušu? Tieši tik vienkārši! Seko soli pa solim mūsu ieteikumiem un izveido pati savu skropstu tušu.
Vieni no pavasara vēstnešiem noteikti ir strazdi. Un, kā izrādās, veiklākie jau ir atlidojuši un gatavi pavasara tīrīšanai vecajos būrīšos, kā arī lūkojas pēc jauniem. Mums atliek ķerties klāt un palīdzēt mazajiem draugiem!
Pavasaris ir īstais laiks, kad pēc garajiem ziemas mēnešiem īpaši padomāt arī par ādas kopšanu. Šoreiz pārbaudījām, vai vien no trim sastāvdaļām patiešām iespējams mājās pagatavot kopjošu lūpu balzamu.
Majonēze ir viens no tiem produktiem, ar kuru uztura speciālisti un dietologi aicina neaizrauties. Taču to nevar teikt par mājās gatavotu majonēzi, kas sanāk garda, veselīga un tās pagatavošana aizņem vien dažas minūtes!
Interneta dzīlēs un pavārgrāmatās var atrast dažnedažādu ēdienu receptes, kuru pagatavošanai bieži vien nepieciešams lērums sastāvdaļu. Taču tautā mēļo, ka kraukšķīgus un mutē kūstošus siera cepumus iespējams pagatavot vien no divām sastāvdaļām. Vai tā patiesi ir? Laiks eksperimentēt!
Lavas lampas neatstāj vienaldzīgu nevienu. Bērnam tas ir kā brīnums, pieaugušajam veids, kā atslēgties no ikdienas un nomierināt prātu, vērojot peldošās "lavas bumbiņas”. Vai iespējams kaut ko tādu izveidot arī mājas apstākļos? Izmēģinām!
Vecie labie emaljētie katliņi ir ideāli zupu vai ķīseļa pagatavošanai. Taču ir ēdieni, kas atstāj pēdas - aplikums no griķu vārīšanas vai dzeltenā nokrāsa pēc tam, kad katliņā gatavota vista ar kariju. Ne visi sadzīves ķīmijas līdzekļi noņem aplikumi, vai, iespējams, nemaz nevēlamies tos uz saviem traukiem. Tādēļ izmēģinājām vairākas "mātes Googles" idejas, kā ar virtuvē atrodamo var mēģināt emaljētos katliņus atkal dabūt baltus!
Ne reizi vien noteikti ir gadījies, ka, nopērkot kādu pārtikas produktu un pārnesot to mājās, rodas šaubas par tā kvalitāti. Kā izrādās, produkta kvalitāti var noteikt ne tikai pēc garšas, smaržas un derīguma termiņa, bet, piemēram, piena produktu gadījumā var palīdzēt jods.
Izrādās situācija, kad nagu laka ir nolupusi un nadziņi "kliedz" tos notīrīt, bet pie rokas nav speciāls līdzeklis nagu lakas noņemšanai, ir diezgan ierasta situācija, var secināt, pārlūkojot interneta forumus. Vai ir kāds mājās atrodams līdzeklis, kas var palīdzēt? Testējam!