Varbūt tieši Latvijas dzimšanas diena ir īstais iemesls, lai pagatavotu kādu neparastu desertu - ogu kārtojumu ar kokosriekstu piena krēmu.
Gardu sarkanbaltsarkano desertu pagatvošanas variantu ir daudz, taču šis būs veselīgais deserts, kad saldā krējuma vietā tiek izmantots kokosriekstu piens.
Sastāvdaļas: kokosriekstu piens, kokosriekstu skaidiņas, saldētas ogas (zemenes, ķirši, avenes, mellenes), medus vai dabiskais saldinātājs stēvija, var izmantot arī cukuru.
Pagatavošana:
Vienā bļodā saputo kokosriekstu pienu ar saldinātāju un pievieno kokosriekstu skaidiņas. Puto, līdz masa ir ieguvusi krēma konsistenci. Otrā bļodā sajauc visas ogas un pieliek klāt saldinātāju.
Ņem deserta bļodiņas un kārto, krēmu miksējot ar ogām. Desertu dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.
Lai labi garšo!