Pagatavo desertu no kokosriekstu piena krēma un ogām Latvijas dzimšanas dienā!

© nra

Varbūt tieši Latvijas dzimšanas diena ir īstais iemesls, lai pagatavotu kādu neparastu desertu - ogu kārtojumu ar kokosriekstu piena krēmu.

Gardu sarkanbaltsarkano desertu pagatvošanas variantu ir daudz, taču šis būs veselīgais deserts, kad saldā krējuma vietā tiek izmantots kokosriekstu piens.

Sastāvdaļas: kokosriekstu piens, kokosriekstu skaidiņas, saldētas ogas (zemenes, ķirši, avenes, mellenes), medus vai dabiskais saldinātājs stēvija, var izmantot arī cukuru.

nra

Pagatavošana:

Vienā bļodā saputo kokosriekstu pienu ar saldinātāju un pievieno kokosriekstu skaidiņas. Puto, līdz masa ir ieguvusi krēma konsistenci. Otrā bļodā sajauc visas ogas un pieliek klāt saldinātāju.

nra

Ņem deserta bļodiņas un kārto, krēmu miksējot ar ogām. Desertu dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.

nra

Lai labi garšo!

nra

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais