Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_downwardViktorija Gabrjuna / Autori

Lai gan šogad mūs vasara īsti nelutina (taču ticu un ceru, ka viss vēl priekšā), piekritīsiet, ka mēs tomēr cenšamies dzīvot tā vasarīgi - bikses nomainām pret šortiem un karstos dzērienus pret aukstajiem.
14.jun 2022 Viktorija Gabrjuna
Teju neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa ir pastaigas. Ne jau uz darbu vai uz veikalu, bet apzināta staigāšana (vēlams tuvāk dabai) aptuveni stundas garumā. Es ticu pastaigu "maģiskajam spēkam" un vēlos, lai notici arī Tu.
17.mai 2022 Viktorija Gabrjuna
Ne reizi vien ir dzirdēts, ka nātres sauc par pavasara "brīnumaugu". Tās ir ne tikai viens no pirmajiem pavasarīgajiem zaļumiem, bet īsta dažādu mūsu veselībai nepieciešamo vielu krātuve.
26.apr 2022 Viktorija Gabrjuna
Viens no pavasari raksturojošiem elementiem, ja tā var teikt, ir bērzu sula. Pat tie, kuriem šis dabas eliksīrs negaršo, noteikti ir redzējuši pie kokiem piesietus maisus vai noliktas burkas, kannas, kurās tecina sulu, nu vai vismaz tirgū gājuši garām pudelēm ar uzrakstu "Bērzu sula".
4.apr 2022 Viktorija Gabrjuna
Kafija ir daudzu jo daudzu cilvēku dienas neatņemama sastāvdaļa. Iespējams, kādu tā uzmundrina no rītiem, kad acis pašas negrib vērties vaļā (vai vismaz rada mundruma ilūziju), iespējams, kāds vāra kafiju, lai tikai sajustu tās aromātu, vai kādam tā ir kļuvusi par dienas skaistāko un gardāko rituālu. Es dievinu kafiju ar pienu. Pēc garšas, pēc krāsas, kā rituālu un mundruma dzērienu.
14.mar 2022 Viktorija Gabrjuna
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.
26.feb 2022 Viktorija Gabrjuna
Zinu, ka ar vārdu salikumiem "lielākais atklājums", "neparasts gardums" noteikti vismaz daļu esmu ieintriģējusi, lai atvērtu rakstu un izlasītu, par kādu tad brīnumu ir runa. Atvainojos jau iepriekš, jo, iespējams, ka daļai nāksies vilties.
22.feb 2022 Viktorija Gabrjuna
Šī ziema laikapstākļu ziņā nu tiešām ir pārsteigumiem bagāta - gan skaistiem, sniegbaltiem un gluži vai pasakainiem (ja iedomājamies, piemēram, skatus ar apsingušajiem kokiem mežos), gan ne tik skaistiem skatiem, kad vienā dienā pēkšņi viss sāk kust un baltā pasaka pārvēršas par plūdu draudiem un slideniem ceļiem, pa kuriem pārvietoties ir īsts pārbaudījums.
1.feb 2022 Viktorija Gabrjuna
Viens no iecienītākajiem bērnības gardumiem ir iebiezinātais piens. Jā, to var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, bet, iespējams, vēl ātrāk pie tā tikt (gadījumos, kad sakārojas tā pēkšņi un ļoti) var mājas apstākļos.
29.jan 2022 Viktorija Gabrjuna
Katru jaunu gadu iesākam ar kādu jaunu apņemšanos - solām sev ēst veselīgāk, vairāk sportot, vairāk laika veltīt miegam vai ģimenei un tā tālāk un tā joprojām... Mana jaunā gada apņemšanās, varbūt mazliet banāla, ir - iekļaut uzturā vairāk biezpiena.
10.jan 2022 Viktorija Gabrjuna
Starp tējām, kafiju un karstvīnu Ziemassvētku laikā lieliski iederas arī karstais dzēriens, kas pagatavots no kakao. Taču te stāsts nav par kakao, kas apliets ar karstu ūdeni vai pienu.
25.dec 2021 Viktorija Gabrjuna
Šajā drēganajā, tumšajā un aukstajā laikā vairāk nekā jebkad iedomājamies par ideālajiem vakariem mājās. Tie var būt dažādi - mīļākās filmas skatīšanās, karsta vanna ar milzīgu putu kārtu un vīna glāzi, romantisks vakars ar otro pusīti. Neatkarīgi no tā, kāds katram ir tas ideālais vakars, es ieteiktu - noteikti atrodiet tajā vietu svecēm.
29.nov 2021 Viktorija Gabrjuna
Es laikam nepārsteigšu nevienu, atklāti paziņojot, ka tikko pārslimoju Covid-19. Stāstu par cīņu ar kovidu diemžēl ir ļoti daudz. Un katram savs. Un katram pilnīgi citādāks. Sākot jau ar psiholoģisko uztveri, kad tiešām apzinies (un saņem pozitīvu testu), ka esi salimis ar pēdējo gadu "populārāko kaiti", kas visu šo laiku klejoja kaut kur apkārt, kaut kur kaimiņos, bet tagad ir tevī... un beidzot ar galvassāpēm, temperatūru un citiem simptomiem, kas liek slikti justies. Manuprāt, arī arstēšanās metode katram ir sava. Un te es nerunāju par ģimenes ārsta izrakstītiem medikamentiem (ja tādi nepieciešami), bet par savām metodēm, ar kurām katrs Covid-19 slimnieks cenšas uzlabot gan savu fizisko, gan psihisko pašsajūtu. Mans medikaments bija elpošana.
8.nov 2021 Viktorija Gabrjuna
Ķirbis ir viena no populārākajām rudens veltēm. Es domāju, ka pat nebūtu pārāk skaļi teikt, ka ķirbis ir rudens karalis. Manuprāt, interesantākā tā īpašība ir spēja apmierināt dažādas garšu kārpiņas.
19.okt 2021 Viktorija Gabrjuna
Par kokosriekstu eļļu dzirdēti dažādi brīnumi. Tā esot vērtīga izmantošanai gan virtuvē, gan matu un ādas kopšanā, gan, kā tiek mēļots, arī zobu balināšanā.
16.okt 2021 Viktorija Gabrjuna
Patči jeb acu maskas ir kļuvuši teju vai par neatņemamu sejas ādas kopšanas līdzekli daudzām sievietēm. Tiesa gan, bieži vien "mulsina" patču cenas veikalos - būsim godīgi, tie nav lēti. Tāpēc meklējam lētākas alternatīvas.
2.okt 2021 Viktorija Gabrjuna
Liela daļa cilvēku attiecības ar sportu veido gadiem ilgi - te sāk sportot, te atkal atmet ar roku, vienā mirklī motivācija ir, nākamajā tā pēkšņi pazūd un nemitīgie solījumi sev, ka no pirmdienas es sākšu sportot (varbūt no nākamās?) un vēl nav laika un vēl jādara citas lietas un tā tālāk un tā joprojām. Kā saņemties sportot regulāri?
27.sep 2021 Viktorija Gabrjuna
Lai gan cilvēki vēl naivi cenšas noķert vasaru aiz astes, diemžēl vai par laimi, gada vēsais, pelēkais un aukstais periods tuvojas un nekas cits neatliek kā saldējuma vietā "našķoties" ar ingveru.
7.sep 2021 Viktorija Gabrjuna
Tase gardas kafijas ir ikdienas rituāls daudziem cilvēkiem. Kas tik laika gaitā nav izdomāts, lai pagatvotu kafijas dzērienu. Sākot no tā, ka vienu, divas karotes maltas vai šķīstošas kafijas aplejam ar karstu ūdeni un beidzot ar visdažādākajiem kafijas automātiem, kafijas kapsulām ar dažādām garšām un piena putotājiem, lai iegūtu to ideālo dzērienu. Taču tas, ka "pie rokas" nav kafijas automāta vai piena putotāja, nenozīmē, ka vienīgais variants ir melna kafija.
4.sep 2021 Viktorija Gabrjuna
Vai esi kādreiz pagaršojis burkānkūku? Ja nē, noteikti iesaku to izdarīt - kūku cienītāji noteikti novērtēs tās viegli saldo garšu. Ja esi ēdis burkānkūku, vai esi pagaršojis arī tās veselīgo variantu? Ja nē, noteikti iesaku to izdarīt.
21.aug 2021 Viktorija Gabrjuna
Beidzot esam sagaidījuši to laiku, kad, dodoties uz mežu sēņot, atgriežamies ar pilniem groziem. Sēņu zupa, sēnes saldā krējuma mērcē vai ceptas kopā ar kartupeļiem. Tas viss augusta mēnesī ir aktuāli un gardi, taču tik pat aktuāls jautājums ir par to, kā uzglabāt sēnes ziemai.
16.aug 2021 Viktorija Gabrjuna
Nereti par skaistu, gaišu apavu lielāko problēmu kļūst balta zole, kas ar laiku kļūst netīra. Taču šai problēmai ir risinājums - dažādas metodes, kā attīrīt apavu balto zoli. Izmēģinām vienu no tām.
24.jūl 2021 Viktorija Gabrjuna