Eksperiments: neparasts veids, kā pagatavot cūkgaļu

© nra

Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.

Starp daudzajām gaļas pagatavošanas metodēm uzmanību piesaitīja recepte, kurā aicināts pagatavot gaļu tā saucamajā "Garmoškā" (latviski būtu akardeons).

Nepieciešams: cūkgaļas kakla karbonāde, sojas mērce, cietais siers, tomāti, sīpoli, dažādas garšvielas, kartupeļi.

Pagatavošana: gaļas gabalu pārlej ar sojas mērci un garšvielām un ļauj kādu laiku iemarinēties (vismaz pāris stundas). Tad gaļā iegriež (ne līdz galam) ar nazi, izveidojot kaut ko līdzīgu akordeonam. Pēc tam sieru sagriež šķēlītēs, tomātus un sīpolus - gredzenos un katrā iegriezumā liek siera šķēli, sīpolu un tomātu gredzenu. Pa virsu uzber garšvielas un, ja nepieciešams, vēl pārlej ar sojas mērci. Ja ir vēlēšanās, gar malām var pievienot kartupeļus. Gaļu ietin folijā un liek cepeškrāsnī 180-200°C temperatūrā, cep aptuveni pusotru stundu. Neilgi pirms gaļas izņemšanas var noņemt foliju, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa.

nra

nra

nra

nra

nra

Secinājums: veiktais eksperiments izdevās uz visiem 100%, jo ēdiens sanāca ne tikai gards, bet arī vizuāli interesants.

nra

Ieteikums: gaļas iegriezumus var aizpildīt ne tikai ar sieru un tomātiem, bet var eksperimentēt, piemēram, ar sēnēm, ķiplokiem un citām sastāvdaļām.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.