Vai esi kādreiz pagaršojis burkānkūku? Ja nē, noteikti iesaku to izdarīt - kūku cienītāji noteikti novērtēs tās viegli saldo garšu. Ja esi ēdis burkānkūku, vai esi pagaršojis arī tās veselīgo variantu? Ja nē, noteikti iesaku to izdarīt.
Iedvesmojoties no fitnesa entuziastes un pavārgrāmatu "Zelta sastāvdaļa" autores Paulas Freimanes bloga, gatavojām būrkānkūkas veselīgo versiju.
Nepieciešams: 4 olas, 100 ml vīnogu kauliņu eļļas, 40g medus, 100 ml piens, nedaudz citrona sulas, 250 g pilngraudu auzu milti, 1 tējkarote malta kanēļa, 1 tējkarote cepamā pulvera, nedaudz sāls, 300 g sarīvēti brukāni, 100 g sasmalcināti valrieksti, divas paciņas "Philadelphia Light" krēmsiera, puse apelsīna, saldinātājs pēc izvēles.
Pagatvošanas gaita: sakuļ četras olas, iemaisa vīnogu kauliņu eļļu, pievieno medu, auzu miltus, kanēli, cepamo pulveri, sāli, pienu sajauc ar citrona sulu un pievieno masai, pēc tam pievieno burkānus un valriekstus.
Masu sadaļa divās daļās un katru cep atsevišķi aptuveni 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Lai izveidotu krēma masu, krēmsieru sajauc ar apelsīna sulu un saldinātāju (pēc izvēles).
Ar sviesta nazi dekorē kūku.
Secinājums: Kūka tiešām sanāca ļoti garda, bet galvenais - sātīga. Pietiek ar mazu gabaliņu, lai justos paēdis. Turklāt ledusskapī tā droši var stāvēt vairākas dienas, nezaudējot savu garšu. Starp citu tiem, kurus mulsina burkānu klātbūtne kūkā, jāsaka, to garšu praktiski nevar just.
Lai labi garšo!