Eksperiments: veselīgā un viegli pagatavojamā burkānkūka

© nra

Vai esi kādreiz pagaršojis burkānkūku? Ja nē, noteikti iesaku to izdarīt - kūku cienītāji noteikti novērtēs tās viegli saldo garšu. Ja esi ēdis burkānkūku, vai esi pagaršojis arī tās veselīgo variantu? Ja nē, noteikti iesaku to izdarīt.

Iedvesmojoties no fitnesa entuziastes un pavārgrāmatu "Zelta sastāvdaļa" autores Paulas Freimanes bloga, gatavojām būrkānkūkas veselīgo versiju.

Nepieciešams: 4 olas, 100 ml vīnogu kauliņu eļļas, 40g medus, 100 ml piens, nedaudz citrona sulas, 250 g pilngraudu auzu milti, 1 tējkarote malta kanēļa, 1 tējkarote cepamā pulvera, nedaudz sāls, 300 g sarīvēti brukāni, 100 g sasmalcināti valrieksti, divas paciņas "Philadelphia Light" krēmsiera, puse apelsīna, saldinātājs pēc izvēles.

Pagatvošanas gaita: sakuļ četras olas, iemaisa vīnogu kauliņu eļļu, pievieno medu, auzu miltus, kanēli, cepamo pulveri, sāli, pienu sajauc ar citrona sulu un pievieno masai, pēc tam pievieno burkānus un valriekstus.

nra

nra

nra

nra

nra

Masu sadaļa divās daļās un katru cep atsevišķi aptuveni 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

nra

Lai izveidotu krēma masu, krēmsieru sajauc ar apelsīna sulu un saldinātāju (pēc izvēles).

nra

Ar sviesta nazi dekorē kūku.

nra

nra

Secinājums: Kūka tiešām sanāca ļoti garda, bet galvenais - sātīga. Pietiek ar mazu gabaliņu, lai justos paēdis. Turklāt ledusskapī tā droši var stāvēt vairākas dienas, nezaudējot savu garšu. Starp citu tiem, kurus mulsina burkānu klātbūtne kūkā, jāsaka, to garšu praktiski nevar just.

nra

Lai labi garšo!

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.