Viens no iecienītākajiem bērnības gardumiem ir iebiezinātais piens. Jā, to var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, bet, iespējams, vēl ātrāk pie tā tikt (gadījumos, kad sakārojas tā pēkšņi un ļoti) var mājas apstākļos.
Interneta dzīlēs atrastā iebiezinātā piena recepte likās gaužām vienkārša, tāpēc eksperimenta nolūkos nolēmām pārbaudīt, vai tiešām mājās tik viegli un ātri var pagatavot iebiezināto pienu?
Nepieciešamās sastāvdaļas: 200 ml piens, 200 g cukurs, 20 g sviests.
Pagatavošana: visus produktus samaisa katliņā (vēlams dziļākā, jo masa sāks putot), tā jāvāra uz lēnas uguns, līdz masa sāks vārīties. Pēc tam to vāra tieši 10 minūtes. Sākumā masa būs diezgan šķidra, bet, tai atdziestot, masa kļūs cietāka.
Secinājumi un ieteikumi: ieteicams masu ik pa laikam maisīt, lai tā "neiet pāri" katliņa malām - lūk, kāpēc nepieciešams dziļāks katls. Gatavā masa ir ļoti lipīga, tāpēc vēlams to nekavējoties pārvietot kādā citā traukā, lai pēc tam nav ilgi un dikti jāberž katliņš.
Un pats galvenais - jā, masa tiešām garšo pēc tā paša veikalos nopērkamā baltā iebiezinātā piena.
Lai labi garšo!