Ja gadu iesāksi veselīgi, tā arī to pavadīsi! Mana liesā biezpienmaize

© Lifehacks

Katru jaunu gadu iesākam ar kādu jaunu apņemšanos - solām sev ēst veselīgāk, vairāk sportot, vairāk laika veltīt miegam vai ģimenei un tā tālāk un tā joprojām... Mana jaunā gada apņemšanās, varbūt mazliet banāla, ir - iekļaut uzturā vairāk biezpiena.

Uzskatu, ka biezpiens ir viens no veselīgajiem superproduktiem gan sastāva, gan garšas, gan daudzveidīgā pielietojuma dēļ, tikai pēc laika, kad biju pamatīgi "uzsēdusies" uz biezpiena un loģiski, ka tas apnika un kādu laiku uz to pat nebija vēlmes skatīties, biju, tā teikt, atstūmusi šo uzskatu malā.

Taču joprojām tā uzskatu un, atvainojiet, visi piekritēji teorijām par "sliktajiem piena produktiem" un "laktozes briesmīgo ietekmi", jūs mani nepārliecināsiet.

Kā jau minēju, viens no argumentiem, kāpēc ar abām rokām esmu "PAR" biezpiena iekļaušanu uzturā, ir tā daudzveidīgais pielietojums. To var ēst sāļu un saldu, no tā var pagatavot gan diētiskus un mazkaloriju ēdienus, gan treknākus un neveselīgākus gardumus. Biezpiens sadraudzēsies ar jebkurām garšas kārpiņām.

Receptes, kā izmantot biezpienu, ir vairāk nekā vienkārši daudz. Īsumā ieskicēšu vienu - liesās biezpienmaizes recepti. Ieskicēšu, jo nemācēšu pateikt precīzas produktu proporcijas, tāpēc ka šo gardumu gatavoju, kā saka, uz aci.

Tātad vajadzēs biezpienu (aptuveni vienu paciņu), 3 - 4 olu baltumus un auzu vai rīsu miltus (aptuveni 40 - 50 grami), kādu saldinātāju - medu, cukuru, stēviju. Pagatavošana ir pavisam vienkārša: saputo olu baltumus, biezpienam pievieno izvēlēto saldinātāju. Tad olu masu iejauc biezpienā un pievieno miltus. Izveidojušos masu liek formā (man ir apaļa) un liek cepeškrāsnī uz kādām 20 - 30 minūtēm. Kad biezpienmaize gatava, to var dekorēt ar jogurtu, riekstiem, šokolādi, ievārījumu (ar ko vien sirds kāro) vai ēst tāpat.

Piebildīšu, ka ar šo recepti var eksperimentēt, kā vien sirds kāro.

nra

nra

nra

nra

Lai labi garšo!

Svarīgākais