Paņēmieni, kā saglabāt jau daļēji izmantotu avokado

© lifehacks.lv

Avokado mums vairs nav svešs - uz brokastu maizītes vai uzkodas sastāvdaļa ballītē. Taču galvassāpes sākas, kad izmantota vien daļa augļa un to vēlamies pataupīt nākamajai ēdienreizei – tas dažu stundu laikā paliek plankumains un drīz vien sabojājas. Kā to novērst?

Pameklējot "interneta dzīlēs", tiek piedāvāti divi varianti - ieziest daļu augļa ar olīveļļu vai uzliet tam citrona sulu. Vai tas strādā?

lifehacks.lv

Tad nu iegādājāmies vienu avokado, kas vēl nebija nogatavojies - kā jau vairums veikalu plauktos. Sagriezām uz pusēm un vienas puses "mīkstumu" apslaucījām ar nedaudz olīveļļas. Var ņemt talkā otiņu!

lifehacks.lv

Uz otras avokado puses uzspiedām pusi citrona, lieko sulu nolejot nost.

lifehacks.lv

Katru no augļa pusēm ietinām pārtikas plēves gabaliņā un ielikām ledusskapī.

Iesmērēts ar eļļu, pēc 24 stundām / lifehacks.lv

Uzspiesta citrona sula, pēc 24 stundām / lifehacks.lv

Pēc diennakts un pat divām varēja redzēt, ka nedaudz augļa mīkstums vietām krāsu ir nomainījis, TAČU tas nav salīdzināms, ja tāpat ieliekam ledusskapī avokado daļu, kas paldiek viss brūns un sabojājas pat tajā pašā dienā. Noteikti vērtīgi vienā no daļām atstāt kauliņu - zem tā netiek klāt gaiss, kas arī pārtikas plēves mērķis, un augļa mīkstums paliek neskarts no bojājumiem.

Piegaršas avokado nav - negaršo tas ne pēc eļļas, ne citrona. Taču jāņem vērā - augļa daļas šādi ietītas arī pēc divām dienām ledusskapī nebūs nogatavojušās, ja sagriezi avokado cietu un "zaļu".

Kā nogatavot avokado? To pārbaudīsim citreiz...

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais