Rast iedvesmu kādam kārumam vai neizmēģinātai receptei šodien ir pavisam viefli - nepieciešams vien ilgāk palikt sociālajos tīklos. "Iemaldoties" Facebook grupā "Mēs gatavojam!" atradu bērnības kāruma recepti, ko izrādās nav grūti pagatavot pašam.
Elīna no "Mēs gatavojam!" Facebook grupas sniegusi savu kokosriestu cepumu recepti, ko var pagaavot jebkurš! Izmēginām!
Nepieciešams:
- divi olu baltumi;
- 100 grami cukura;
- tējkarote vaniļas cukura;
- 200 gramus koksriekstu skaidiņu;
- šķipsniņa sāls.
Gatavojam...
- Vidēja izmēra bļodā ar mikseri sāk putot divus olu baltumus, kamēr masa paliek bieza un "pufīga"';
- Tad pievieno 100 gramus cukura un tējkaroti vanilīna cukura un turpina darbu ar mikseri;
- Beigās vēl pievieno šķipsniņu sāls un saputo kamēr cukurs ir izkusis un masa kļuvusi bieza un spīdīga;
- Neaizraujoties ar maisīšanu, olu baltumu saputotajā masā iecilā 200 gramus kokosriekstu skaidiņu;
- Kad skaidiņas iecilātas, pārliek bļodai pāri pārtikas plēvi un atļauj kokosriekstu skaidiņām stundu savilkties ar olu baltumu;
- Pēc stundas ņem cepešpannu un tajā ieklāj cepampapīru uz kura, ar tējkarotes palīdzību, liek cepuma piciņas, cenšoties tās pēc iespējas vienādā biezumā. Varētu sanākt aptuveni 25-30 cepumi;
LifeHacks.lv
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem pēc Celsija un liek cepumus cepties 15-20 minūtes. Cepeškrāsnī likām pa vidu ar ieslēgtu ventilatoru
- Precīzi pēc 20 minūtēm cepumus izņemam un atstājam tos atdzist. Atdziestot, tie arī vairāk sacietē, tādēļ bez uztraukuma, ja šķiet, ka cepumi pēc izņemšanas šķiet vēl "jēli". Ja vēlies brūnākus cepumus, var paturēt cepeškrāsnī ilgāk, taču jāņem vērā, ka tie kļūs sausāki. Izņemot uzreiz pēc 20 minūtēm, iespējams, cepumiņi nebūs tik brūni, taču tiem "atpūšoties" vidū kokoss būs vēl gardi mīksts ar pavisam nelielu kraukšķīgu garoziņu.
Gatavs! Baudam!