Lai gan halva pati par sevi tiek pieskaitīta pie tā saucamajiem veselīgajiem saldumiem, mājas pagatvota halva ir pavisam ideāls variants, ar ko panašķoties.
Lai pagatavotu gardo un veselīgo halvu, būs nepieciešamas vien divas sastāvdaļas.
Gatavojam saulespuķu halvu.
Sastāvdaļas: lobītas saulespuķu sēkliņas, medus.
Jāpiebilst, ka sēkliņu daudzums būs divreiz lielāks nekā medus. Piemēram, ja ņemam 100 gramus sēkliņu, būs nepieciešami 40 - 50 grami medus.
Pagatavošana: saulespuķu sēkliņas apcepam līdz zeltainam brūnumumam. Tad tās samaļam blenderī. Pievienojam medu un vēlreiz samaļam. Izveidoto masu ieliekam formā un ievietojam uz kādu laiciņu ledusskapī. Desertu var dekorēt ar mandeļu skaidiņām.
Lai labi garšo!