Kā 5 minūšu laikā mājās pagatavot veselīgu halvu

© nra

Lai gan halva pati par sevi tiek pieskaitīta pie tā saucamajiem veselīgajiem saldumiem, mājas pagatvota halva ir pavisam ideāls variants, ar ko panašķoties.

Lai pagatavotu gardo un veselīgo halvu, būs nepieciešamas vien divas sastāvdaļas.

Gatavojam saulespuķu halvu.

nra

Sastāvdaļas: lobītas saulespuķu sēkliņas, medus.

Jāpiebilst, ka sēkliņu daudzums būs divreiz lielāks nekā medus. Piemēram, ja ņemam 100 gramus sēkliņu, būs nepieciešami 40 - 50 grami medus.

Pagatavošana: saulespuķu sēkliņas apcepam līdz zeltainam brūnumumam. Tad tās samaļam blenderī. Pievienojam medu un vēlreiz samaļam. Izveidoto masu ieliekam formā un ievietojam uz kādu laiciņu ledusskapī. Desertu var dekorēt ar mandeļu skaidiņām.

nra

nra

Lai labi garšo!

nra

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?