Lifehacks.lv nolēma izmēģināt, kā tad īsti garšo apelsīna mizā cepta ola. Šis neparastais deserts ir ne tikai ļoti viegli pagatavojams, bet arī vizuāli izskatās pievilcīgi. Tas noteikti labi izskatītos uz kāda svētku galda.
Apelsīnam nogriež augšējo daļu. Ar asa nazīša spico galu atdala tā mīkstumu no mizas. Šis ir diezgan ķēpīgs process, tāpēc jācenšas ar nazi atdalīt mīkstumu pēc iespējas tuvāk mizai (tās baltajā daļā). Mīkstumu var izgrebt ar ēdamkaroti.
Tad izgrebtajā apelsīnā iesit divas olas, kurām pievieno nedaudz piena. Olas un pienu turpat apelsīna mizā sakuļ ar dakšiņu.
Eksperimenta laikā tika gatavotas divas porcijas. Vienā no porcijām ola vienkārši sakulta ar pienu, bet otrai pievienots brūnais cukurs, lai padarītu garšu saldāku.
Kad apelsīni sagatavoti, tiem uzliek atpakaļ "mizu cepurītes" un liek cepeškrāsnī. Internetā atrastajā receptē bija ieteikts likt cepties 30 minūtes uz 180 grādiem, taču eksperimenta laikā secināts, ka ola apelsīna mizā cepas diezgan ilgi. Lai ola būtu pilnībā izcepusies, nepieciešama nepilna stunda.
Ieteikumi: