Kā 5 minūtēs pagatavot neticami gardus un diētiskus saldējumus

© nra.lv

Saldējums ir neatņemams gardums vasarā, taču lielā cukura daudzuma, dažādu krāsvielu un citu piedevu dēļ to nevajadzētu ēst pārāk bieži. Taču veikalā nopērkamajiem saldējumiem ir lieliska alternatīva - mājās gatavoti veselīgie saldējumi.

Pagatavot gardu saldējumu mājās ir pavisam vienkārši. Tiem pamatā ir divas sastāvdaļas - bezpiedevu jogurts un saldēti augļi vai ogas.

Piedāvājam divus variantus gardiem un diētiskiem saldējumiem.

1. Banānu saldējums

Nepieciešams: 200 g grieķu jogurts, 2-3 banāni, ogas dekoram.

Pagatavošana: Banānus sagriež ripiņās un uz 2-3 stundām ieliek saldētavā. Pēc tam sasaldētos banānus sablenderē ar jogurtu, pasniedz uzreiz ar ogu dekoriem.

nra.lv

nra.lv

nra.lv

2. Zemeņu saldējums

Nepieciešams: 200 g grieķu jogurts, 200 g saldētas zemenes, saldumam - stēvija vai medus.

Pagatavošana: Saldētas zemenes sablenderē ar jogurtu un ja ir vēlme, pievieno kādu saldinātāju. Desertu pasniedz uzreiz.

nra.lv

nra.lv

Jāpiebilst, ka šāda veida saldējumus var taisīt no jebkurām ogām un augļiem.

Lai labi garšo!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?