Saldējums ir neatņemams gardums vasarā, taču lielā cukura daudzuma, dažādu krāsvielu un citu piedevu dēļ to nevajadzētu ēst pārāk bieži. Taču veikalā nopērkamajiem saldējumiem ir lieliska alternatīva - mājās gatavoti veselīgie saldējumi.
Pagatavot gardu saldējumu mājās ir pavisam vienkārši. Tiem pamatā ir divas sastāvdaļas - bezpiedevu jogurts un saldēti augļi vai ogas.
Piedāvājam divus variantus gardiem un diētiskiem saldējumiem.
1. Banānu saldējums
Nepieciešams: 200 g grieķu jogurts, 2-3 banāni, ogas dekoram.
Pagatavošana: Banānus sagriež ripiņās un uz 2-3 stundām ieliek saldētavā. Pēc tam sasaldētos banānus sablenderē ar jogurtu, pasniedz uzreiz ar ogu dekoriem.
2. Zemeņu saldējums
Nepieciešams: 200 g grieķu jogurts, 200 g saldētas zemenes, saldumam - stēvija vai medus.
Pagatavošana: Saldētas zemenes sablenderē ar jogurtu un ja ir vēlme, pievieno kādu saldinātāju. Desertu pasniedz uzreiz.
Jāpiebilst, ka šāda veida saldējumus var taisīt no jebkurām ogām un augļiem.
Lai labi garšo!