Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ameriks: Krēsli opozīcijai piedāvāti netiks

Jaunā sasaukuma Rīgas domes pozīcija cītīgi uzmanīs, lai opozīcija strādātu, bet amati opozīcijai piedāvāti netiks, aģentūrai LETA sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

"Tas ir pilnīgi jocīgs jautājums. Mēs tiešām esam strādājuši jau četrus gadus, un rīdzinieki novērtē to darbu. Lai šodien dotu kādu amatu Ēlertei [Sarmīte Ēlerte - "Vienotības kandidāte Rīgas pašvaldības vēlēšanās] kādam citam? Tas būtu jocīgi," vērtēja Ameriks.

Viņš uzsvēra, ka opozīcijai jāstrādā rīdzinieku labā, tādēļ labie opozīcijas priekšlikumi tiks izvērtēti. "Neiet jau runa, ka opozīcijai par to ir jādod amati. Mēs, tieši otrādi, sekosim, lai opozīcija strādā rīdzinieku labā, nevis tā, kā Ģirts Valdis-Kristovskis (V) - jau pēc pāris mēnešiem aizlaidās projām, vispār uz domes sēdēm nenāca. Mēs ceram, ka Ēlertes kundze un arī citi pārstāvji regulāri staigās gan uz komitejām, gan uz domes sēdēm, jo savādāk viņi nepildīs to, ko viņiem lūdz rīdzinieki."

Kopumā Ameriks vērtēja, ka vēlēšanu rezultāti parāda, ka četru gadu darbs bez dunču duršanas mugurā un kopīgi strādājot ir ar lielāku vērtību, nekā valdībā ritošais, koalīcijas partijām savā starpā plēšoties. "Rīdzinieki to novērtēja," uzskata Rīgas vicemērs.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai" (SC/GKR), aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemai un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija "Vienotība", kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un "Vienotība" - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

Šodien pēcpusdienā Centrālā vēlēšanu komisija publiskojusi ievēlēto deputātu vārdus.

No SC/GKR ievēlēti Nils Ušakovs, Ameriks, Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Vjačeslavs Stepaņenko, Valērijs Petrovs, Vadims Baraņņiks, Jefimijs Klementjevs, Irina Vinnika, Maksims Tolstojs, Mihails Kameņeckis, Oļegs Burovs, Sergejs Hristoļubovs, Svetlana Savicka, Olga Veidiņa, Igors Kuzmuks, Andrejs Kozlovs, Jānis Ločmelis, Agris Ameriks, Vadims Faļkovs, Andris Bērziņš, Ainars Baštiks, Vita Jermoloviča, Igors Solomatins, Baiba Rozentāle, Vadims Jerošenko, Ruslans Pankratovs, Anatolijs Aļeksejenko, Dmitrijs Pavlovs, Ausma Cimdiņa, Mihails Gavrilovs, Raimonds Gailis, Tatjana Lukina, Nikolajs Zaharovs, Juris Zaķis, Vladimirs Dolgins, Anna Vladova, Vladimirs Frolovs un Igors Solovjovs.