Parīzes olimpiskās spēles: Notikumi un rezultāti 27. jūlijā [papildināts 21:48]

© Kaspars Krafts

Parīzes olimpisko spēļu teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko

21:48 Francija sestdien Parīzē svinēja uzvaru Parīzes olimpisko spēļu vīriešu regbija-7 turnīra finālā, pirmoreiz izcīnot čempionu nosaukumu.

Finālā Francija ar 28:7 (7:7) pārspēja līdzšinējos čempionus Fidži regbistus.

Fidži otrajā minūtē vadībā izvirzīja Džoseva Talakolo ar piezemējumu un Jovane Teba ar realizācijas sitienu - 7:0.

21:31 Argentīnas un Spānijas vīriešu futbola izlases sestdien Parīzes olimpisko spēļu turnīrā svinēja pārliecinošas uzvaras.

Argentīna Lionā B grupas mačā ar 3:1 (1:1) apspēlēja Irāku.

13.minūtē argentīniešus vadībā izvirzīja Tjago Almada, bet puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē neizšķirtu panāca Aimens Huseins.

Uzvaru argentīnieši nodrošināja otrajā puslaikā, kad 62.minūtē vārtus guva Lusiano Gondou, bet 85.minūtē pēc Juliana Alvaresa otrās rezultatīvās piespēles mačā vārtus guva Ezekiels Fernandess.

Otrā grupas mačā Ukraina ar 2:1 (1:0) pieveica Maroku.

Dmitro Kriskivs izvirzīja vadībā ukraiņus, bet 63.minūtē Volodimirs Saļuks par pretinieka turēšanu aiz krekla nopelnīja sarkano kartīti, atstājot komandu mazākumā.

11 metru soda sitienu par šo pārkāpumu realizēja Sufians Rahimi - 1:1.

Mača, kurā ukraiņi saņēma arī sešas dzeltenās kartītes, pretiniekiem saņemot divus "dzeltenos plāksterus", uzvaru Ukrainai mača kompensācijas laika astotajā minūtē panāca Ihors Krasnopirs, pa zemi raidot bumbu vārtiem pa vidu.

Kompensācijas laiks ilga 13 minūtes.

Pēc divām kārtām visām četrām komandām ir pa trim punktiem.

C grupā olimpiskā vicečempione Spānija Bordo ar 3:1 (1:1) pārspēja Dominikānas Republiku.

24.minūtē vadībā spāņus izvirzīja Fermins Lopess, bet 38.minūtē Anhels Montess de Oka rezultātu izlīdzināja.

Puslaika kompensācijas laikā sarkano kartīti Dominikānas Republikas komandā nopelnīja uzbrucējs Edisons Askona, atstādams komandu mazākumā.

Spāņi vairākumā guva divus vārtus, izceļoties Aleksam Baenam un Migelam Gutjerresam.

Otrā grupas mačā Ēģipte ar 1:0 pieveica Uzbekistānu.

Vienīgos vārtus 11.minūtē guva Ahmeds Kuka.

Spānijai pēc divām kārtām ir seši, Ēģiptei - četri un Dominikānai - viens punkts, bet Uzbekistānas futbolisti pie punktiem nav tikuši.

Olimpiskajā turnīrā piedalās 16 izlases, kas sadalītas četrās grupās. Izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

2021.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs zelta medaļas izcīnīja Brazīlijas futbolisti, finālā papildlaikā pieveicot Spāniju.

18:20. Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko pirmā cīņa Parīzes olimpiskajās spēlēs lietus dēļ vairākkārt tika pārcelta uz vēlāku laiku, līdz tika pārcelta uz svētdienu, LETA informēja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Tenisa mačam, kurā tiksies Ostapenko ar kolumbieti Kamilu Osorio un kura tiešraide ir paredzēta televīzijas kanālā LTV7, bija jāsākas plkst.13 pēc Latvijas laika, taču pēc vairākkārtējas spēles pārcelšanas tā ir pārcelta uz svētdienu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 11.vietu un olimpisko spēļu turnīrā ir izsēta ar desmito numuru, bet Osorio rangā ieņem 84.vietu.

Kolumbiete karjeras laikā ir izcīnījusi divus "WTA 250" sērijas turnīru uzvarētājas titulus - abus uz māla seguma, uz kāda sacensības norisinās arī Parīzē.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav spēlējušas.

17:32. Austrālijas sportiste Greisa Brauna sestdien Parīzē Parīzes olimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā izcīnīja zelta medaļu individuālajā braucienā.

Sportistes Parīzē veica 32,4 kilometrus garu distanci.

Brauna distanci pabeidza 39 minūtēs un 38,24 sekundēs.

16:46. Spēcīga lietus dēļ Parīzes olimpisko spēļu skeitborda sacensības "street" disciplīnā vīriešiem ir pārceltas par 48 stundām un notiks pirmdien, sestdien paziņoja sacensību organizatori.

Paziņojumā teikts, ka sākotnēji sestdien paredzētās kvalifikācijas sacensības un fināls notiks pirmdien.

"Ņemot vērā nelabvēlīgos laika apstākļus naktī un pēc šorīt notikušās tikšanās ar šī sporta veida organizatoriem, tika pieņemts lēmums pārcelt vīriešu skeitborda sacensības "street" disciplīnā uz pirmdienu," teikts paziņojumā.

15:17. Latvijas šāvējai Agatei Rašmanei sestdien Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā sērijas bija stabilas, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica sportiste.

Rašmane sestdien Parīzes olimpisko spēļu sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli kvalifikācijā ieņēma 23.vietu un neiekļuva finālā. Sešās sērijās Rašmane tika pie 579 punktiem, bet fināla sasniegšanai vajadzēja iekrāt septiņus punktus vairāk.

"Šodien bija grūti saņemties. Ja salīdzina ar treniņiem, tad nekādu būtisku izmaiņu nav. Šautuvē ir ļoti karsts. Labi, ka mums ir ledus maisiņi, ar kuriem var atvēsināties. Darbs ir izdarīts. Galīgi bēdīga neesmu, un rezultāts ir labs. Sērijas bija stabilas," secināja Rašmane.

15:00. Latvijas sportiste Agate Rašmane sestdien Šatorū Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņēma 23.vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Latvijas sportiste sašāva 570 punktus, atsevišķās sērijās sasniedzot rezultātu 94, 94, 95, 95, 95 un 97 punkti un ierindojoties 23.vietā 44 šāvēju konkurencē.

No astotās vietas viņa atpalika septiņus punktus.

Labāko rezultātu 582 punkti sasniedza Ungārijas sportiste Veronika Majore.

14:14 Austrālijas basketbolisti sestdien ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu turnīru.

Tokijas spēļu bronzas godalgu ieguvēji pirmajā A grupas mačā ar 92:80 (31:21, 18:21, 20:18, 23:20) pieveica Spāniju.

Austrālija maču sāka ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc Patija Milsa trīspunktu metiena astotajā minūtē panākot 31:17.

Pēc Santi Aldamas tālmetiena 25.minūtē spāņi vienīgo reizi mačā izvirzījās vadībā ar 56:54, taču nākamos astoņus punktus guva austrālieši, aizvadot cīņu līdz uzvarai.

Uzvarētāju rindās 20 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Džoks Lendeils, 19 punktus un piecas kļūdas - Milss, 17 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas - Džošs Gidijs, bet pa 13 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām - Daisons Denielss un Džeks Makvejs.

Spānijas izlasē Aldama izcēlās ar 27 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. 17 punktus guva Serhio Juļs, bet 14 punktus un septiņas izprovocētas piezīmes - Villijs Ernangomess.

Vēl šajā grupā sestdien Grieķija tiksies ar Kanādu.

12 komandas ir sadalītas trīs grupās. Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas no trim labākajām trešo vietu ieguvējām iekļūst ceturtdaļfinālā, sacensības turpinot pēc olimpiskās sistēmas, kā arī aizvadot spēli par trešo vietu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

14:08 Ķīnas daiļlēcējas Čana Jani un Čeņa Jiveņa

sestdien Parīzes olimpiskajās spēlēs uzvarēja sacensībās sinhronajā daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna.

Čana un Čeņa izcīnīja panākumu, sakrājot 337,68 punktus.

Sudraba godalga ar 314,64 punktiem tika amerikānietēm Sarai Beikonai, bet bronzas medaļas ar 302,28 punktiem izcīnīja britu sportistes Jasmina Hārpere un Skārleta Mjū Džensena.

Arī pirms trim gadiem Tokijas spēlēs šajā disciplīnā uzvarēja ķīnietes Tinmao Ši un Haņa Vana.

Ķīnas sportisti sekmīgi ir sākuši olimpiskās spēles Parīzē, uzvarot abās līdzšinējās sacensībās, zelta medaļu sestdien izcīnot arī jaukto komandu sacensībās šaušanā ar pneimatisko šauteni desmit metru distancē.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

13:44 Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien pirmo cīņu Parīzes olimpiskajās spēlēs varētu sākt pusotru stundu vēlāk, LETA informēja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Tenisa mačam, kurā tiksies Ostapenko ar kolumbieti Kamilu Osorio un kura tiešraide ir paredzēta televīzijas kanālā LTV7, bija jāsākas plkst.13 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 11.vietu un olimpisko spēļu turnīrā ir izsēta ar desmito numuru, bet Osorio rangā ieņem 84.vietu.

Kolumbiete karjeras laikā ir izcīnījusi divus "WTA 250" sērijas turnīru uzvarētājas titulus - abus uz māla seguma, uz kāda sacensības norisinās arī Parīzē.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav spēlējušas.

Otrajā kārtā uzvarētājai pretī stāsies brazīliete Laura Pigosi (WTA 110.) vai ukrainiete Dajana Jastremska (WTA 26.).

Olimpisko spēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, čempioni noskaidrojot sešās kārtās. Kortos, kuros norisināsies turnīrs, Ostapenko 2017.gadā kļuva par "French Open" čempioni.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Par aktualitātēm no Parīzes informē ziņu aģentūras LETA sporta ziņu reportiere Paula Vucena. Olimpiskajām spēlēm veltītajā LETA sadaļā ("https://www.leta.lv/themes/paris_2024/") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas sportistu gaitām un panākumiem, bet arī citām aktualitātēm.

13:33 Latvijas sportists Lauris Strautmanis sestdien Šatorū Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņēma 21.vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Latvijas sportists sašāva 572 punktus, atsevišķās sērijās sasniedzot rezultātu 96, 93, 96, 95, 96 un 96 punkti un ierindojoties 21.vietā 33 šāvēju konkurencē.

Labāko rezultātu 584 punkti sasniedza serbu sportists Damirs Mikecs, kurš Tokijas spēlēs šajā disciplīnā bija otrais.

Strautmanis ir olimpisko spēļu debitants.

Plkst.13.30 pēc Latvijas laika šajā disciplīnā sieviešu sacensības uzsāks Agate Rašmane.

Fināliem svētdien kvalificējas pa astoņiem labāko rezultātu īpašniekiem.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Par aktualitātēm no Parīzes informē ziņu aģentūras LETA sporta ziņu reportiere Paula Vucena. Olimpiskajām spēlēm veltītajā LETA sadaļā ("https://www.leta.lv/themes/paris_2024/") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas sportistu gaitām un panākumiem, bet arī citām aktualitātēm.

12:38 Ķīnieši Šens Lihao un Huana Jutina sestdien Šatorū kļuva par pirmajiem Parīzes olimpisko spēļu čempioniem, uzvarot jaukto komandu sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Ķīnas duets finālā ar 16:12 pieveica Dienvidkorejas pārstāvjus Džihjonu Kumu un Hajunu Parku.

Savukārt par pirmajiem medaļu ieguvējiem Parīzes spēlēs kļuva Kazahstānas duets Aleksandra Le un Islams Satpajevs, kuri sestdien cīņā par bronzas medaļām ar 17:5 pieveica vāciešus Maksimiliānu Ulbrihu un Annu Jansenu.

08:58 Parīzes olimpisko spēļu sacensību pirmajā oficiālajā dienā no Latvijas sportistiem startēs tenisiste Aļona Ostapenko, kā arī šāvēji Lauris Strautmanis un Agate Rašmane.

Tenisa mača tiešraide paredzēts kanālā LTV7.

Kā pirmais startēs Strautmanis, kurš Šatorū plkst.11.30 pēc Latvijas laika sāks kvalifikāciju šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli. Divas stundas vēlāk kvalifikāciju sāks arī Rašmane.

Svētdien gaidāmajiem fināliem kvalificēsies pa astoņiem labāko rezultātu īpašniekiem.

Rašmane pirms trīs gadiem debitējot olimpiskajās spēlēs, izcīnīja 19.vietu šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli un ierindojās 37.pozīcijā šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē. Strautmanis, kurš ar Rašmani piedalīsies arī duetu sacensībās, ir olimpisko spēļu debitants.

Ostapenko olimpisko spēļu turnīra pirmās kārtas spēli sāks plkst.13, pēc nozīmes trešajā kortā tiekoties ar kolumbieti Kamilu Osorio.

Ostapenko WTA rangā ieņem 11.vietu un olimpisko spēļu turnīrā ir izsēta ar desmito numuru, savukārt Osorio ir ranga 84.pozīcijā. Kolumbiete karjeras laikā ir izcīnījusi divus "WTA 250" sērijas turnīru uzvarētājas titulus - abus uz māla seguma.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav spēlējušas.

Otrajā kārtā pretī stāsies brazīliete Laura Pigosi (WTA 110.) vai ukrainiete Dajana Jastremska (WTA 26.).

Olimpisko spēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, čempioni noskaidrojot sešās kārtās. Kortos, kuros norisināsies turnīrs, Ostapenko 2017.gadā kļuva par "French Open" čempioni.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Šoreiz kopš iepriekšējām vasaras sporta spēlēm ir pagājuši vien trīs gadi, jo Covid-19 pandēmijas dēļ Tokijas spēles tika pārceltas no 2020. uz 2021.gadu.

2028.gadā sportisti pulcēsies Losandželosā, bet 2032.gadā - Austrālijas pilsētā Brisbenā.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāvēs 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Par aktualitātēm no Parīzes informēs ziņu aģentūras LETA sporta ziņu reportiere Paula Vucena. Olimpiskajām spēlēm veltītajā LETA sadaļā ("https://www.leta.lv/themes/paris_2024/") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas sportistu gaitām un panākumiem, bet arī citām aktualitātēm.

00.20. Šodien jātur īkšķis par mūsējiem: Agati Rašmani un Lauri Strautmani. Viņi startēs 11.30 un 13.30.

Svarīgākais