Zelenskis atklāj, ko patiesībā domā par Putinu kā cilvēku

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir slepkava, taču ne emocionāls, bet gan pragmatisks. To intervijā BBC paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mēs runājam par slepkavām. Viņi ir dažādi. Ir masu slepkavas, ir tie, kas ir emocionāli. Un ir tādi, kas ir ļoti pragmatiski. Es teiktu, ka viņš ir pragmatisks slepkava. Tas ir, viņš dod pavēles. Viņš neko nedara ar savām rokām, bet tas viņu neatbrīvo no atbildības," saka Zelenskis.
Ukrainas prezidents atzīmēja, ka Vladimirs Putins pārāk mīl varu, kas ir saprotami, taču mūsdienu pasaulē viņš neizskatās īpaši gudrs.
“Pasaule jau ir izgājusi cauri tirānijai, autoritārismam un ir pieredzējusi tā sekas. Tie ir pasaules kari, miljoni upuru. No tā var mācīties. Pat ja vēlaties noturēt savu varu, jums jāiemācās to darīt bez upuriem. Tāpēc es nedomāju, ka viņš ir ļoti gudrs. Viņš ir nežēlīgs. Ne pārāk gudrs un nežēlīgs - tas ir vēl bīstamāk,” pārliecināts Ukrainas prezidents.
Zelenskis pieļauj sarunu ar Putinu iespējamību.
2022. gada oktobrī stājās spēkā Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmums par sarunu neiespējamību ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu. Vēlāk prezidents daudzkārt izteicās, ka sarunas ar Putinu bija bezjēdzīgas, jo viņš tikai velk laiku un cenšas visus apmānīt. Tomēr Zelenska retorika pēdējā laikā ir ievērojami mainījusies. Jūnijā viņš pieļāva sarunu iespējamību ar Putinu. Un tagad viņš jau atzīst, ka Ukrainai būs jāved sarunas ar to, kurš faktiski vada Krieviju, neatkarīgi no tā, vai tas būs Putins vai kāds cits.

Svarīgākais