Vācijas varas iestādes devušas mājienus par valsts apvērsumu Krievijā un Putina gāšanu

© Pixabay.com

Ietekmīgās Vācijas parlamenta aizsardzības komisijas vadītājs Markuss Fābers devis mājienus par Putina gāšanu, ziņo "dialog.ua".

Jaunais Vācijas parlamenta aizsardzības komisijas vadītājs Markuss Fābers nācis klajā ar radikālu paziņojumu par Krieviju un tās uzbrukumu Ukrainai, paziņojot par nepieciešamību nosūtīt Putinu uz Starptautisko krimināltiesu.

Pēc viņa teiktā, sarunas ar Krievijas pusi iespējamas tikai pēc Putina aiziešanas no varas - dialogs iespējams tikai ar viņa pēcteci. Ziņu aģentūras ziņo, ka paziņojums izskanējis debašu laikā Vācijas televīzijas kanālā “ZDF”.

Pret teikto iebilda Kreisās partijas biedrs, saskaņā ar kuru jebkurš karš beidzas sarunās. Taču Fābera atbilde bija ārkārtīgi skarba - viņš teica, ka par kara izbeigšanu ar Krievijas diktatoru runāt nav vajadzības. Turklāt viņš deva mājienu, ka Putinu varētu gāzt apvērsumā.

"Ar Putinu ir jārunā, bet tikai Starptautiskajā krimināltiesā. Es domāju, ka mums būs jāvienojas par mieru Eiropā ar viņa pēcteci. Ne visi kari beidzas sarunās. Ir bijuši kari, kas beidzās, piemēram, ar diktatora gāšanu.

Nedēļas nogalē biju pret Hitleru vērstās sazvērestības 80. gadadienas svinībās. Manuprāt, arī Krievijā ir daudz neapmierinātu cilvēku ar Putinu,” uzsvēra politiķis.

Viņš arī aktīvi atbalstīja ideju Vācijas teritorijā izvietot amerikāņu spārnotās raķetes, kas ne tikai nodrošinātu valsts drošību, bet arī parādītu Kremlim rīcību, kas balstīta uz spēku.

Arī Vācijas federālais kanclers Olafs Šolcs sacīja, ka, lai nepieļautu ASV tāla darbības rādiusa raķešu izvietošanu Vācijā, Krievijas Federācijai ir jāpārtrauc karš pret Ukrainu.

Svarīgākais