Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

"Gods kalpot Rīgai" lems par sadarbību ar ZZS

© Romāns Kokšarovs/f64

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) trešdien, 6.septembrī, lems par sadarbību ar topošās valdības koalīcijā potenciāli pārstāvēto Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kas varētu nozīmēt Saeimā ievēlētā GKR priekšsēdētāja, pie frakcijām nepiederošā deputāta Oļega Burova atbalstu jaunajai valdībai drīzumā gaidāmajā parlamenta balsojumā, vēstīja TV3 ziņas.

Pagājušajā nedēļā Burovs intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" atklāja, ka viņa vadītā partija ar kādu citu politisko spēku ir vedusi sarunas par sadarbību un kopīgu startu 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās, tomēr konkrētu politisko spēku Burovs neatklāja.

Politiķis vienlaikus LTV atzina, ka šī sadarbība varētu ietekmēt arī viņa darbu parlamentā turpmākajos gados. "Droši vien būtu absolūti loģiski - ja mēs pieņemsim lēmumu ar partiju "X" sadarboties 2025.gadā, diez vai būs pareizi šobrīd Saeimā atlikušajos gados līdz 2025.gadam sadarboties ar partiju "Z" vai "Y"," sacīja parlamentārietis, kurš Saeimā ievēlēts no partijas "Latvija pirmajā vietā" saraksta.

Burova vadītā GKR šovasar no opozīcijas nonāca valdošajā koalīcijā Rīgas domē un Rīgas mēra vēlēšanās nobalsoja par "Jaunās vienotības" (JV) kandidātu Vilni Ķirsi. Arī valdības veidošana šobrīd ir uzticēta JV. Ja Saeimā tiktu izveidota koalīcija no JV kopā ar ZZS un "Progresīvajiem", tai kopā būtu 52 no 100 balsīm. Ja Burovs atbalstītu jauno valdību, tai Saeimā būtu 53 balsis.