Ko par neparasto Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju domā Latvijā?

© Ekrānuzņēmums

Valstu parāde Sēnas upē sākās pie Austerlicas tilta un noslēdzās Trokadero laukumā, to vairāk nekā sešu kilometru garumā vēroja vairāk nekā 300 000 skatītāju, no kuriem vairāk nekā 200 000 skatītāju par vietām nebija jāmaksā.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās apmēram 10 500 atlētu no 204 valstu olimpiskajām komitejām, tajā skaitā - Latvijas.

Spēļu atklāšanu klātienē vēroja arī Latvijas valsts prezidents:

"Olimpiskās spēles ir atklātas! Vislabākās veiksmes, spēka, izveicības un vēl neiekarotu virsotņu sasniegšanu visiem mūsu sportistiem! Možu garu, vieglas kājas un tikpat pacilātu noskaņojumu kā atklāšanā — un viss būs! Mēs zinām, ka jūs to varat!" mikroblogošanas vietnē "X" raksta Rihards Kols.

"Ļoti patīk, kā olimpisko spēļu atklāšanā nevis fona, bet galvenā loma ir pašai Parīzei, tās vēsturei un vērtībām, tās cilvēku un viņu talantu dažādībai, pilsētas pulsam! - un visas pasaules labākie plūdumā pa Sēnu, kas viņus un to visu sasaista kopā," uzsver Elīna Pinto.

Skatītāju domas par redzēto atklāšanā dalās:

  • Laura: "Man vienai liekas, ka olimpiādes atklāšana izskatās pēc ‘korporativkas’ pie Sēnas?"
  • Harijs: "Kolosāla, unikāla, oriģināla spēļu atklāšana!!! Un, kā izrādās, komandām obligāti nav jāuznāk stadionā! Malači, franči!"
  • Iveta: "Ērgļi ziņo, ka šogad ir ļoti neparasta atklāšana. Ne miņas no pārmudrīšanas vai pompozuma. Īstā franču garā. Varbūt vēl var pierāpot pie ekrāniem? Voilà."
  • Lauris: "Atklāšanā delegācijām vajadzēja uz SUPiem iepeldēt."
  • Ģirts: "Es teikšu, ļoti savāda atklāšana."

Svarīgākais