"Positivus" atnāks ar lietu un vēsu laiku

Gaidāmā nedēļas nogale visā valsts teritorijā būs daudz vēsāka un ievērojami mākoņaināka nekā iepriekšējā. Sestdiena un svētdiena būs lietainākās šīs nedēļas dienas, sola meteorologi.

Laikapstākļus nedēļas nogalē visā valsts teritorijā noteiks ciklons, vislietainākais laiks varētu būt valsts austrumos. Salacgrīvā pirmās lietus lāses gaidāmas jau naktī uz sestdienu. Arī brīvdienas nepaies bez nokrišņiem. Gan sestdien, gan svētdien gaidāms īslaicīgs lietus, taču līs vairākas reizes dienā, portālam nra.lv stāsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra meteorologi.

Tā kā ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī sasniegusi jau + 20 grādus, naktis piekrastes reģionos nebūs pārāk vēsas, un temperatūra svārstīsies no +15 līdz +17 grādiem. Tomēr jārēķinās, ka dienas laikā būs tikai par dažiem grādiem siltāks, visticamāk termometra skala nesasniegs pat +20 grādu atzīmi, apgalvo meteorologi. Vējš visā valstī pūtīs no ziemeļiem un ziemeļrietumiem ar ātrumu trīs līdz pieci metri sekundē.

Siltāks un sausāks laiks varētu būt valsts dienvidos, taču jārēķinās, ka lietu nedēļas nogalē sola visā valsts teritorijā.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.