Brīvdienās kļūs mazliet siltāks, gaidāma migla un neliels lietus

Brīvdienās - no 18. līdz 21. novembrim - Latvijā gaidāms rudenīgi silts laiks, debesis būs pārsvarā apmākušās, turklāt daudzviet sabiezēs migla un brīžiem nedaudz līs, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz 18. novembri Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, tādēļ visā valstī gaidāmi nokrišņi - lietus un sniegs. Aiz frontes no dienvidaustrumiem sāks ieplūst siltāks gaiss, un visai augsta gaisa temperatūra saglabāsies līdz pat nedēļas beigām.

Valsts svētkos gaidāms apmācies un pelēks laiks, nedaudz gaišāka diena būs Latgalē. Daudzviet būs dūmaka un migla, vietām Rietumlatvijā un Vidzemē var izveidoties bieza migla, tāpat iespējams neliels lietus. Prognozes liecina, ka Rīgā gaidāma dūmaka, bet bieza migla galvaspilsētā maz iespējama.

Svētku dienā pūtīs austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas kļūs arvien lēnāks, Rietumlatvijā vēja tikpat kā nebūs. Gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +4..+9 grādiem. Arī Rīgā dienas gaitā pakāpeniski kļūs siltāks un 18. novembra vakarā termometra stabiņš pakāpsies līdz +8 grādiem.

Piektdien saglabāsies apmācies un daudzviet miglains laiks, brīžiem nedaudz līs. Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra naktī būs +4..+9 grādi, dienā kļūs vēl par kādu grādu siltāks.

Arī sestdien un svētdien palaikam iespējams neliels lietus un migla, pūtīs lēni vēji. Gaisa temperatūra gaidāma +3..+8 grādu robežās.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm nākamnedēļ Latvijā kļūs pat par 15 grādiem aukstāks un no nedēļas vidus iestāsies stabils sals.

Svarīgākais