ASV Slepenais dienests atskaitās par kļūdām atentāta mēģinājumā pret Trampu

© Depositphotos

ASV Slepenais dienests detalizēti izklāstīja nepilnības saziņā un centīguma trūkumu, kas tika atklāti, izmeklējot atentāta mēģinājumu pret ASV prezidenta kandidātu Donaldu Trampu vēlēšanu kampaņas mītiņā jūlijā.

Uzbrucējs Tomass Metjū Krukss ar kaujas šauteni 13.jūlijā uzkāpa uz ēkas jumta un raidīja vairākus šāvienus uz Trampu, sašaujot viņam ausi, mītiņā Pensilvānijas štata Batleras pilsētā.

Slepenā dienesta direktora pienākumu izpildītājs Ronalds Rovs piektdien preses konferencē sacīja, ka izmeklēšanā "identificētas nepilnības plānošanā un tās ieviešanā no Drošības dienesta personāla puses".

"Kamēr daži komandas locekļi bija ļoti centīgi, citi atļāvās bezrūpību, kas noveda pie drošības protokolu pārkāpšanas," sacīja Rovs. Viņš piebilda, ka izmeklēšanas process ieiet "atbildības fāzē".

Atentāta mēģinājuma laikā arī tika nošauts 50 gadus vecs ugunsdzēsējs un nopietni ievainoti divi mītiņa dalībnieki. Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Slepenā dienesta direktore Kimberlija Čitla pēc šī uzbrukuma atkāpās no amata.

Rovs sacīja, ka Slepenais dienests ir pastiprinājis savu aizsardzības modeli šodienas paaugstināto un hiperdinamisko draudu vidē.

"Man ir kļuvis skaidrs, ka mums ir vajadzīga paradigmas maiņa tai ziņā, kā mēs veicam mūsu aizsardzības operācijas," teica Rovs. "Aģentūra meklē papildu finansējumu, personālu un aprīkojumu, lai pārietu "no reaģēšanas stāvokļa uz gatavības stāvokli"'."

Svarīgākais