Ukrainas kara 942. diena. Jaunākā informācija

© Depositphotos

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 22. septembrī. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

00:10.Krievijas armijas vadība iepriekš zināja par lielu varbūtību, ka Ukrainas Bruņotie spēki var iebrukt Kurskas apgabalā, piektdien ziņoja britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Ukrainas karavīru sagrābtiem Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā drošības dienesta (FSB) un armijas dokumentiem.

Ukraiņu karavīru sagrābtajos rokraksta dokumentos, tostarp, arī pieminēts Kurskas apgabalā esošo armijas vienību zems morālais gars un kadru trūkums. Pie frontes līnijas izvietotās Krievijas armijas vienības par 60-70% bija komplektētas no rezervistiem ar vāju sagatavotību, karavīru vidū bija fiksēti pašnāvību gadījumi depresijas dēļ, kas saistīta ar viņu dienestu Krievijas armijā.

Lai atbalstītu karavīru morālo un psiholoģisko stāvokli, vienību komandieriem bija doti norādījumi katru dienu veikt personālsastāva politisko sagatavošanu, kā arī atrast viņu vidū "uz antisociālu uzvedību tendētos", lai nosūtītu uz kara medicīnas iestādēm.

Svarīgākais