Top 8 rudens sezonas krāsas, kas ļaus izskatīties dārgi

© Foto: publicitātes

Līdz rudenim vēl pāris nedēļas un mēs nevaram vien sagaidīt, kad varēsim izmēģināt nākamās sezonas karstākās tendences. Ja karstajā vasarā vienkārši nav iespējams valkāt lielāko daļu rudens apģērbu, tad jau tagad variet palēnām integrēt pašreizējās rudens krāsas savā izskatā.

Runājot par tendencēm un trendiem, visbiežāk tiek domātas kliedzoši uzmācīgas lietas, kas ātri parādās uz modes skatuves un pārspēj visu, ko esam redzējuši līdz šim.

Šosezon tā ir buržuāziskā šika, dzīvnieku apdrukas un boho estētikas atgriešanās un mēs šīs tendences aplūkosim tuvāk vai pat mēģināsim tās ieviest savā garderobē.

Taču runājot par visu minēto ir svarīgi piedomāt arī par krāsu paleti, jo tieši tā nosaka noskaņojumu ne tikai visai dizaineru radītajām modes kolekcijām, bet arī koptēliem, ko vēlāk radām sev paši.

Kādus toņus izvēlēties 2024. gada rudenī? Protams, var pievērsties tikai un vienīgi galvenajām tendencēm, taču mēs šoreiz pieminēsim ne tikai aktuālākās rudens/ziemas nokrāsas, bet arī tās, kas jau izturējušas laika pārbaudi un ierindojušās bāzes vērtību sadaļā.

Šķiet, ka «klusās greznības» stils jau visiem ir viegli apnicis, taču tieši šī estētika tiek saistīta ar augstas kvalitātes materiāliem, pārlaicīgu stilu, lieku detaļu neesamību un spēcīgas asociācijas, tieši tāpēc tas izskatās «dārgs».

Viss spēks slēpjas kombinēšanā - klasiskās vērtības plus labākais no aktuālā un modernā. Apskatīsim 8 krāsas, kas ir «karstākās», pieprasītākās un reizē pārlaicīgas 2024./2025. gada rudens-ziemas sezonas vērtības.

Brūnās šokolādes gamma

Foto: publicitātes

No tumši bēša un kafijas līdz tumšai šokolādei - dažu pēdējo sezonu laikā brūnā krāsa ir kļuvusi par gandrīz obligātu krāsu modes pasaulē un ielu stilā, piepildot izskatu ar eleganci un diskrētu greznību. Vieni no pirmajiem dizaineriem, kas 50. gados aktīvi izmantoja brūno krāsu savās kolekcijās, bija modes nami «Hermès» un «Louis Vuitton».

Šosezon modes skatēs brūnos toņus piedāvāja «Bottega Veneta», «Fendi», «Celine», «Ferragamo» un daudzi citi modes nami.

Interese par brūno pieauga vēl pirms vairākām sezonām - daudzi zīmoli modernizēja šo krāsu caur siltas šokolādes, okera un rūsganās nokrāsas gammām, un 2024. gadā tas arī nezaudē savas pozīcijas. Kas to padara tik pievilcīgu? Pirmkārt, daudzpusība, pateicoties kurai to ir viegli integrēt jebkurā koptēlā. Tā izskatās lieliski gan pati par sevi, gan nevainojami sader ar citām krāsām. Piemēram, vienkrāsainā smilškrāsas un neitrālu krāsu kompānijā (balta, melna, pelēkās nokrāsas).

Brūns sadraudzēsies arī ar tumši zilu, gaiši zilu, tumši zaļu vai sarkanu un ekstravaganti izskatīsies kombinācijā ar košāku rozā vai elektro zaļu.

Šķiet, ka pēc tik daudzām sezonām dizaineru mīlestībai pret šokolādes krāsu vajadzēja izgaist, taču šis bagātīgais brūnais tonis atkal ir kļuvis par vienu no modernākajiem. Tumšā šokolāde ir pilnvērtīgs melnās krāsas aizstājējs - tā ir eleganta, «dārga» un viegli savienojama ar citām krāsām.

Burgundijas

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Sarkanā ir 2023. un arī 2024. gada galvenā krāsa. Un arī jaunajā sezonā tā vēl aizvien paliek ar mums. Rudens ziemas sezonā zīmoli sliecās uz dziļākiem toņiem, un viens no populārākajiem rudens toņiem ir sarkanvīna krāsa, kas pazīstama arī kā bordo vai burgundija. Šī krāsa pagājušajā sezonā pārpludināja podiumus un, šķiet, negrasās zaudēt pozīcijas.

Vismaz šoruden. Burgundija ir iespaidīgs tonis, bet tajā pašā laikā ārkārtīgi daudzpusīgs un nepretenciozs. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka jebkurš sarkanais vienmēr izskatīsies ekstravaganti, pat ja nav ietrāpījis sezonas aktuālajā nokrāsā, gluži kā tas ir ar sarkano lūpukrāsu.

Zaļa

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Rudens-ziemas kolekcijās dominē visas zaļā nokrāsas, it sevišķi haki un olīvu, kas tuvāki zemes toņiem. Taču ir vēl viens zaļais tonis, kas šogad ir bijis īpaši populārs, un tas ir laima zaļais.

Tas ir ļoti pašpietiekams, tāpēc ir vērts to apvienot ar mierīgām bāzes krāsām, piemēram, melnu un baltu, un jau pazīstamo burgundiju, kā piemēram «Gucci» kolekcijā, vai brūnu. Alternatīva iespēja ir izmantot spilgtu nokrāsu kā nelielu akcentu. Tādējādi tiek garantēts, ka koptēls būs joprojām ieturēts nevis vulgārs.

Debesu zila

Foto: publicitātes

Starp citu, viena no rudens ziemas sezonas trenda krāsām - debesu zila. Ja pavasarī jau paspējāt savu garderobi ar to papildināt, tad variet atviegloti uzelpot - šī krāsa būs aktuāla vēl vismaz vienu sezonu.

Modes dizaineru iecienītākais veids, kā šo krāsu izmantot ir «total look», bet to var kombinēt ar brūnu, sarkanu, baltu un sviesta dzelteno.

Bēša

Foto: publicitātes

Bēša krāsa tradicionāli ir viena no galvenajām rudens-ziemas kolekciju krāsām. Tā parādījās daudzās aktuālajās modes skatēs - trenčos, bikškostīmos, uzvalkos ar svārkiem un citos elementos. Pievienojot savai rudens kapsulai bēšos toņus, tā izskatīsies eleganti, turklāt lieliski saderēs ar citām krāsām.

Sinepju

Foto: publicitātes

Sviesta dzeltenā pieklusinātā krāsa nedaudz zaudēs savas pozīcijas (lai gan pilnībā tā neatstās modes arēnu), un tiks aizstāta ar piesātinātāku sinepju krāsu.

Pietiekami spilgts, lai kļūtu par iespaidīgu koptēla akcentu, bet ne tik ļoti, lai «strīdētos» ar citām krāsām un radītu grūtības ar stilizāciju. Sinepju krāsa īpaši iespaidīgi izskatīsies kombinācijā ar brūnām krāsām, pasteļtoņiem un klasisko zilo džinsu krāsu.

Baklažāna

Foto: publicitātes

Šis bagātīgais tonis ir kļuvis par iespaidīgu alternatīvu melnajai krāsai. Pietiekami dziļš, lai aizstātu gandrīz jebkuru pamata tumšo krāsu apģērbā, baklažāna krāsa viegli dažādos jebkuru jūsu tērpu un uzreiz piešķirs dziļumu. Šīs krāsas tēlus iedvesmai var pašpikot no Toma Forda pēdējo sezonu skatēm.

Zila

Foto: publicitātes

Zilā ir viena no galvenajām 2024. gada rudens krāsām. Kolekciju paletes ietver vairākus toņus, taču tieši tumšais izskatās neticami «dārgs».

Aicinām negaidīt jauno sezonu un papildināt savu garderobi ar vairākiem šīs krāsas elementiem jau tagad. Turklāt zilā krāsa visā tās daudzveidībā būs ideāls pāris ar zaļo un balto.