Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Merzļikins pagarina līgumu ar "Blue Jackets" līdz 2027.gadam [papildināts]

© USA TODAY Sports/Scanpix/Leta

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins uz vēl pieciem gadiem pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", informē klubs.

Jaunais līgums būs spēka no 2022./2023.gada sezonas līdz 2026./2027.gada sezonas beigām, šajā laikā Merzļikinam saņemot 27 miljonus ASV dolāru. Patlaban viņam ar komandu ir pērn noslēgtais divu gadu līgums par astoņiem miljoniem dolāru.

"Vārtsargs ir tā pozīcija, kas apliecina mūsu spēku, un Merzļikins pēdējās divās sezonās ir bijis nozīmīga daļa no tās. Tāpēc esam ļoti gandarīti, ka viņš piekrita līguma pagarināšanai un varēs pārstāvēt komandu vēl vismaz sešus gadus. Viņš ir atlētisks un ļoti mīl hokeju. Uzskatām, ka viņš būs nozīmīga sastāvdaļa mūsu turpmāko gadu panākumos," komandas preses dienests citē ģenerālmenedžera Jarmo Kekeleinena teikto.

27 gadus vecais Merzļikins oktobrī uzsāks savu trešo sezonu NHL, kur līdzšinējā karjerā 61 mačā izcīnījis 21 uzvaru, vidēji ielaidis 2,54 vārtus, atvairījis 92,0% metienu un septiņas reizes nostāvējis "sausā".

Kopš viņa debijas Merzļikins NHL ir ceturtais atvairītajos metienos, sestais "sausajās" spēlēs un 11.vietā vidēji ielaistajās ripās starp vārtsargiem, kuri aizvadījuši vismaz 50 mačus.

Iepriekšējā sezonā Merzļikins laukumā devās 28 cīņās, kurās guva astoņas uzvaras, vidēji ielaida 2,77 ripas un atvairīja 91,6% metienu.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru.

No 2013. līdz 2019.gadam Merzļikins spēlēja Šveices augstākajā līgā (NL), pārstāvot "Lugano". Kopumā 210 mačos viņš vidēji ielaida 2,63 vārtus, atvairīja 92,0% metienu un izcīnīja 15 "sausās" uzvaras. Viņš divreiz tika atzīts par NL sezonas labāko vārtsargu.

Latvijas izlasi Merzļikins pārstāvējis četros pasaules čempionātos.

"Blue Jackets" aizvadītajā sezonā palika astotajā vietā Centrālajā divīzijā un Stenlija kausam nekvalificējās.

Iepriekšējā sezonā Merzļikins dalīja vietu vārtos ar somu Jonasu Korpisalo, kuram līgums noslēgsies pēc gaidāmās sezonas. Kopumā "Blue Jackets" vienībā iepriekšējā sezonā pabija septiņi vārtsargi, tajā skaitā šovasar mūžībā pāragri aizgājušais latvietis Matīss Kivlenieks.