Sākot ar svētdienu, Latvijā sāksies lietains un vēss laiks

Sestdiena Latvijā tiks aizvadīta bez nokrišņiem, bet, sākot jau ar svētdienu, sāksies lietains un vēss laiks, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Pēdējā siltā rudens diena būs šodien, kad diena tiks aizvadīta bez nokrišņiem un gaisa temperatūra dienā sasniegs plus 8 līdz plus 12 grādus, kā arī pūtīs mainīga virziena vējš ar ātrumu līdz 5 metriem sekundē (m/s).

Naktī uz svētdienu, debesīm skaidrojoties, nakts stundās gaisa temperatūra austrumos pazemināsies no 0 līdz mīnus četriem grādiem, bet rietumos vēl siltā ūdens ietekmē gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka - no plus 5 līdz plus 8 grādiem.

Svētdien dienā no Kolas pussalas uz Somu līci pārvietosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, tās ietekmē Latvijā vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un dažviet īslaicīgi līs. Šādi nepastāvīgi laika apstākļi saglabāsies arī turpmākajā nedēļā, kad gaidāmas ne tikai zemas gaisa temperatūras, bet arī slapjš sniegs un brāzmains ziemeļrietumu vējš.

Slapju sniegu sinoptiķi, sākot no 13.oktobra, prognozē austrumu rajonos. Savukārt jau pirmdien jūras piekrastē pieņemsies spēkā vējš, kas pūtīs brāzmās līdz 13 m/s, bet no 12.oktobra ziemeļu, ziemeļrietumu vējš pieņemsies spēkā jau visā Latvijas teritorijā, pūšot brāzmās ar ātrumu no 4 līdz 9 m/s, daždien pat no 6 līdz 11 m/s, bet piekrastē vējš var sasniegt brāzmās ātrumu 15 līdz 20 m/s.

Svarīgākais