Nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā naktīs gaidāmas salnas

Brīvdienās un darba nedēļas sākumā Latvijā ir gaidāms nepastāvīgs un mēreni silts laiks, bet nedēļas otrajā pusē naktīs, pazeminoties gaisa temperatūrai, uz augsnes dažviet var veidoties salnas, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Pašlaik virs Skandināvijas atrodas dziļš un plašs ciklons, kura dienvidu mala nedēļas pirmajā pusē noteiks laika apstākļus Baltijas valstīs, tādēļ Latvijā gaidāms nepastāvīgs laiks, valdošie būs mēreni dienvidrietumu vēji, tomēr piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniegs 15 līdz 17 metrus sekundē (m/s).

Šajā laikā bieži īslaicīgi līs, bet gaisa temperatūra būtiski nemainīsies - dienā tā būs no plus 11 līdz plus 17 grādiem, bet naktīs no plus 7 līdz plus 12 grādiem.

Savukārt nedēļas otrajā pusē, cikloniem atkāpjoties uz austrumiem, vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem, līdz ar to gaisa temperatūra naktī par diviem līdz trīs grādiem pazemināsies, tādēļ nakts stundās uz augsnes dažviet iespējams salnas, tomēr dienas laikā saglabāsies mēreni silts laiks. Nokrišņi mitēsies no ceturtdienas.

Svarīgākais