Loskutovs: KNAB iekšējo nesaskaņu dēļ biroja funkcijas nav apdraudētas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iekšējo nesaskaņu dēļ biroja funkcijas nav apdraudētas, šodien pēc Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdes žurnālistiem sacīja tās priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V).

Apakškomisija šodien slēgtā sēdē analizēja KNAB darbinieku savstarpējās nesaskaņas.

Svarīgākais sēdes uzdevums bija saprast, vai tas, kas notiek KNAB, ietekmē biroja funkciju izpildi. "Ar visu atbildību varu pateikt, ka, protams, konflikts ir, un tas nebūt nav labi, bet KNAB funkciju izpilde nav apdraudēta," norādīja Loskutovs.

Šodien KNAB iesniegtā informācija liecina, ka salīdzinājumā ar 2012.gada rādītājiem 2013.gada pirmajā pusgadā paveiktais demonstrē labus rezultātus KNAB darbībā. Pieaug arī sabiedrības uzticība birojam.

Apakškomisijas uzdevums neesot bijis vērtēt KNAB darbinieku savstarpējās attiecības. Tās vispirms ir jārisina savās mājās, un nepieciešamības gadījumā to var darīt tiesā, skaidroja politiķis.

Loskutovs norādīja, ka KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe apakškomisijas sēdē norādījusi, ka KNAB strādā labi un pat ļoti labi.

Kā ziņots, KNAB esošās situācijas apstākļos korupcijas apkarošanas un novēršanas rādītāji pieaug, šodien žurnālistiem pēc apakškomisijas sēdes sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Kā ziņots, sēde sasaukta, reaģējot uz piecu KNAB nodaļu vadītāju vēstuli premjeram, bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova (V) vadītajai Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijai un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Vēstules autori - Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Iekšējās drošības nodaļas vadītāja Sanita Zandersone-Reisa - aicināja nekavējoties izveidot komisiju, lai izvērtētu KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka piemērotību amatam.

Streļčenoks šo vēstuli dēvē par viņa vietnieces Jutas Strīķes agoniju, jo tuvojas viņas disciplinārpārbaužu noslēgums un ārkārtas novērtēšana. Šādi Strīķe cenšoties sevi pasargāt, un arī vēstules autoriem esot personīgi motīvi.

Komisijas sēdē šodien piedalījās Streļčenoks, abas viņa vietnieces - Juta Strīķe un Ilze Jurča - un Šikore kā pirmā vēstules parakstītāja.