Pirmdiena būs saulaina; vietām gaidāms brāzmains vējš

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -2,4 grādiem Madonā līdz +7,3 grādiem Ainažos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem. Pūš lēns dienvidu vējš.

Debesis pārsvarā skaidras, tikai vietām - galvenokārt Latgalē, Sēlijā un Kurzemes rietumos - ir mākoņi, bez nokrišņiem.

Rīgā skaidrs rīts, dienvidu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds lidostā un +4 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +13..+15 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.oktobrī bija +31..+32 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -11 grādi Alpu kalnos.

Dienas laikā Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē, vietām piekrastē brāzmu spēks pieaugs līdz 17 metriem sekundē, vējainākā diena gaidāma Liepājā un Ventspilī.

Sinoptiķi prognozē, ka laiks būs pārsvarā saulains, bet no valsts rietumiem debesis pārklās mākoņi, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē gaidāmi arī lietus mākoņi.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +9..+12 grādi.

Rīgā priekšpusdienā gaidāms skaidrs, vēlāk - daļēji apmācies laiks, bez nokrišņiem. Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē, gaiss iesils līdz +11 grādiem.

No ziemeļrietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī pazeminājies līdz 1020 hektopaskāliem Ventspilī un 1027 hektopaskāliem Daugavpilī.

Svarīgākais