Gardēžiem

16.feb 2015
Šokolāde tulkojumā no grieķu valodas nozīmē «Dievu ēdiens». To rekomendē noguruma likvidēšanai un garastāvokļa uzlabošanai. To uzskata par mīlestības un kaisles elementu, un tas ir saldākais veids, kā atzīties mīlestībā.
16.feb 2015
Šā gada 14.februārī - Sv. Valentīna dienā - Laimas šokolādes muzejā tika izteikts pirmais bildinājums, kad kāds vīrietis Mīlestības svētku programmas ietvaros bildināja savu mīļoto ar īpašu Laimas šokolādes muzeja darbnīcā veidotu šokolādes konfekšu izlasi ar uzrakstu - Precēsi mani? Tas ir pirmais bildinājums, kas izteikts Laimas šokolādes muzejā, kopš tā atvēršanas. Jau pērn Laimas šokolādes muzejs kļuva par populāru kāzu dienas pieturvietu, savā kāzu dienā muzeju apmeklēt izvēlējās vairāk kā 30 jaunlaulāto pāru. Laimas šokolādes muzejs piedāvā arī pirmskāzu pasākumus, kā arī saldu svētku programmu kāzu gadadienu atzīmēšanai.
16.feb 2015
Nēģi ir produkts, kurš spēj ļoti garšot vai ļoti negaršot un radīt tik spēcīgas gastronomiskas kaislības kā reti kurš cits.
13.feb 2015
Le­ģen­dā­rās rok­gru­pas Me­nu­ets da­līb­nie­ce, Jug­las mū­zi­kas sko­las flau­tas spē­les pe­da­go­ģe Bai­ba Ja­ge­re, vei­do­jot sa­vu ēdien­kar­ti, vai­rāk uz­ma­nī­bas pie­vērš tam, lai pro­duk­ti ir svai­gi, un priekš­ro­ku dod Lat­vi­jā audzē­ta­jai pre­cei.
12.feb 2015
Atšķirībā no mūsdienām, kad ar vārdu «sviests» sarunu valodā apzīmē kaut ko nejēdzīgu un nesakarīgu, senāk tam šādas nozīmes nebija. Ja teica: iet kā pa sviestu, tas nozīmēja – iet labi, viss sokas gludi un saskanīgi.
photo_camera
8.feb 2015
Tropiskais mango, kura vēsturiskā dzimtene ir Indija, ir ļoti veselīgs, ideāls auglis tiem, kuri vēlas tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.
7.feb 2015
Svaigi plūkta papaijas augļa garšu ar veikalā nopirktā salīdzināt nevar, taču... Īsti eksotiskas brīvdienu ēdienkartes dažādošanai nevajag daudz – jau papaijas nosaukums vien ausīs skan kā glāsts! Zemēs, kur papaijas audzē, tās vislabprātāk ēd brokastīs, jo valda uzskats, ka auglim piemīt gremošanas procesus regulējoša iedarbība.
photo_camera
7.feb 2015
Auglis ar ādaino mizu, aiz kura noslēpušās neskaitāmi daudz saldskābi sulīgā apvalkā klātu rūgtenu sēkliņu, ir viens no senākajiem dabiskajiem ārstniecības līdzekļiem, veselīgs kārums un īsts afrodīzijs.
6.feb 2015
Ziemā iztikt bez ingvera nu nekādi. Ingvers izceļ un padara izteiksmīgu citu ēdiena sastāvdaļu garšas nianses, turklāt tas ēdienu ļauj ilgāk saglabāt svaigu un aromātisku.
5.feb 2015
Par līčiju garšu viennozīmīgi runāt grūti – vieniem šķiet, ka baltais, sulīgais želejveida auglis atgādina vēl negatavas ērkšķogas, citiem to garša asociējas ar vīna, kazeņu, aprikožu, ananasa vai vīnogu piegaršu. Līčijām ir liels, ovāls, sarkanbrūns un spīdīgs neēdams kauliņš.
4.feb 2015
Ko va­rē­tu ap­ēst, lai uz­la­bo­tu sa­vu no­ska­ņo­ju­mu? Psiho­lo­gi sa­ka: ja tā­da do­ma nāk prā­tā pā­rāk bie­ži – esiet uz­ma­nī­gi, jo stre­sa, kreņ­ķu un da­žā­du pro­blē­mu no­ēša­na nav labs ri­si­nā­jums, lai tik­tu ar tām ga­lā. Ta­ču šo­reiz nav ru­na par sis­te­mā­tis­ku pār­ēša­nos, glāb­jo­ties no sprie­dzes dar­bā, vai par pus­tor­tes no­tie­sā­ša­nu, lai at­gū­tu sirds­mie­ru pēc ne­veik­smēm mī­las fron­tē. Cil­vē­ki, ku­ri pie­vērš lie­lu uz­ma­nī­bu tam, ko ēd, zi­na no pie­re­dzes, ka da­ži pro­duk­ti uz­la­bo ga­ra­stā­vok­li vai­rāk ne­kā ci­ti. Rei­zēm pa­ma­to­ju­mu tam at­rod arī pēt­nie­ki.
31.jan 2015
Jūras velšu un pastu cienītājiem šis būs īstais ēdiens, ko baudīt nesteidzīgā sestdienas vakarā.
30.jan 2015
SIA «Dunker Latvija» šo gadu iesāka ar ekskluzīvu burziņu vīna bārā «Garage», kur viesiem bija iespēja nobaudīt visus septiņus Čīles vīnus «Escudo Rojo» vienuviet. Tā bija pirmā un, iespējams, vienīgā reize, kad «Dunker Latvija» dāvāja šādu privilēģiju klientiem, potenciālajiem un esošajiem sadarbības partneriem un labiem draugiem.
29.jan 2015
Viegla recepte, kā ātri pagatavot pašam savu kafijas saldējumu.
28.jan 2015
Ekoloģiski tīras pārtikas meklējumos katrs ir pavirzījies uz priekšu tik tālu, cik to ļauj vai liek izpratne, skatījums uz pasauli, ar uzturu saistītas veselības problēmas, laiks un nauda, reizēm arī vēlme pēc kaut kā ekskluzīva.
photo_camera
26.jan 2015
Vienreiz to vajag pamēģināt – domās, virtuāli vai realitātē pārcelties 16. gadsimtā un sarīkot dzīres īstā viduslaiku garā, godu atdodot... cukuram! Romantiku nodrošinās sveču gaisma, renesanses laika kostīmi un atbilstīga mūzika, nu, bet galdā ceļam to laiku kulinārijas šedevrus: vafeles, pīrāgus, pūdercukuru, marcipānu, sukādes, kliņģerus, cukurotus augļus, kas skaidrāk par skaidru klātesošajiem pavēsta par jūsu situētību, proti – jo saldāki kārumi tiek piedāvāti, jo bagātāki svētku rīkotāji!
26.jan 2015
Gards pudiņš vieglu un veselīgu desertu cienītājiem.
photo_camera
25.jan 2015
Nu jau pāris gadus pašmāju gardēži arvien vairāk un vairāk jūsmo par dārzeni, kas beidzot parādījies arī Latvijas platuma grādos un iekaro arvien lielāku vietu gan latviešu dārzos, gan virtuvēs. Uzmanības centrā ir lapu kāposts jeb kale. Šo vērtīgo dārzeni, kas, ignorējot tradīcijas, neveido kāpostam raksturīgo galviņu, bet aug tumši zaļas vai lillā krāsas krokotām lapām, angliski runājošajās valstīs sauc par kale, vācieši godā par franču kāpostiem, angļi – par skotu kāpostiem, bet Holandē to pazīst kā vācu kāpostu.
24.jan 2015
Garda omlete jūras velšu cienītājiem.
23.jan 2015
Viegli pagatavojams un veselīgs deserts.
23.jan 2015
Šī omlete būs īpaši piemērota nesteidzīgi laiskam brīvdienu rītam.
22.jan 2015
Veselīgs saldais svētku galdam.