RECEPTE: Baraviku kaviārs

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 1 kg baraviku vai citu sēņu

• 2 Šalotes sīpoli

• 180 g sviesta

• 2–3 ēdamkarotes baltvīna vai šerija

• sāls, pipari

• muskatrieksts

PAGATAVOŠANA: baravikas smalki sagriež, liek uz pannas un cep, līdz iztvaiko šķidrums. Sīpolus sagriež, apcep sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno baravikām. Vēl pievieno pāris ēdamkarotes sviesta un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, sutina (aptuveni 40 minūtes). Ja nepieciešams, pieliek vēl sviestu. Kad sēņu masa iegūst biezas pastas konsistenci, pievieno atlikušo sviestu, sāli, piparus un muskatriekstu. Pievieno vīnu un aptuveni piecas minūtes maisot karsē, līdz izgaro alkohols. Karstu pilda burciņās un uzglabā ledusskapī. Sēņu kaviāru izmanto karstmaižu pagatavošanai un pildīšanai, pievieno zupām un mērcēm, pilda omletēs, tas labi garšo ar maizi.



Svarīgākais