RECEPTE: Biešu zupa ar grauzdiņiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

• 500 g z/s Garīši rīvētu marinētu biešu

• liels sīpols

• 3,5 glāzes dārzeņu buljona

• viena tējkarote balzametiķa

• divas ēdamkarotes jāņogu sulas

• četras šķēlītes baltmaizes (bagetes)

• viena ķiploka daiviņa

• četras plānas apaļas siera šķēlītes

• zaļumi

Pagatavošana: katliņa dibenā olīvu eļļā apcep sagrieztu sīpolu, pievieno bietes, buljonu, balzametiķi un jāņogu sulu. Uzvāra, 2–3 minūtes pavāra, ar blendera palīdzību pagatavo viendabīgu biezu zupu. Līdz pasniegšanai tur siltumā, lej šķīvjos, uzkaisa zaļumus. Grauzdiņus gatavo šādi: maizes šķēlītes pārziež ar olīvu eļļu no abām pusēm un liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz tās kļūst kraukšķīgas; katrai šķēlei virspusi ieziež ar spiedē saspiestiem ķiplokiem, uzliek sieru, ieliek atpakaļ cepeškrāsnī uz dažām minūtēm, līdz siers sāk kust.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais