RECEPTE: Baraviku biezzupa ar grauzdiņiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• kartupeļi

• burkāni

• puravi

• svaigas vai sasaldētas baravikas

• skābs krējums

• sāls

• pipari

• lauru lapas

• pētersīļu zaļumi

PAGATAVOŠANA: katlā, ņemot vērā ēdēju skaitu, ielej nepieciešamo ūdens daudzumu. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno notīrītus un gabaliņos sagrieztus burkānus un kartupeļus. Pievieno ripiņās sagrieztus puravus, piparus, kādu lauru lapu. Reizē ar dārzeņiem katlā liek arī baravikas. Pa reizei apmaisot, vāra aptuveni stundu. Kad vārīšana iet uz beigām, virumam pēc garšas pieber sāli. Lēni vāroties, baraviku zupa iegūs tumīgumu. Pasniegta ar zaļumiem un baltmaizes grauzdiņiem, sātīga ēdienreize nodrošināta!



Izklaide

Šo sestdien, 5. jūlijā, Siguldas Pils paviljonā notiks Katrīnas Gupalo jaunās koncertprogrammas “Grand Tour” pirmizrāde, kurā izskanēs dažādu tautu melodijas un valodas, ceļojumi un stāsti. Jaunā programma tapusi, iedvesmojoties no ceļojumiem un starptautiskām koncertturnejām, un tajā skanēs populāri skaņdarbi itāļu, spāņu, ukraiņu, franču, vācu, kazahu, angļu, korejiešu un japāņu valodās, kā arī klausītāju iemīļotās Katrīnas oriģināldziesmas latviešu valodā - kopumā 10 (!) dažādās valodās.

Svarīgākais